Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense woningverkopen in 2015 ruim 50% gestegen

13 januari 2016 - 13:40  •  reacties

Alphense woningverkopen in 2015 ruim 50% gestegen

Alphen aan den Rijn -

Aantal verkopen
In totaal werden er in 2015 in Alphen aan den Rijn 1126 woningen verkocht tegenover 710 in 2014. Koppes Makelaardij met een marktaandeel van ruim 35% verkocht er daarvan 400, gevolgd door Drieman met 156 en Deerenberg en van Leeuwen met 116 woningen. Houtman en de Vogel verkochten er 91 en de overige 10 makelaars gezamenlijk 363. (Bron: Funda)

Herstel van de markt
Gevraagd naar hun mening noemen Mirjam van der Ziel en Joep Vergunst, directeuren van Koppes Makelaardij, het toegenomen consumentenvertrouwen, de lage hypotheekrente en de dynamiek van de Alphense woningmarkt als voornaamste redenen voor dit spectaculaire herstel.

Alphen aan den Rijn steekt gunstig af als je dat vergelijkt met overige plaatsen in de regio. De laatste jaren is er in Alphen veel op stapel gezet en ook al gerealiseerd. Natuurlijk is er ook sprake van een inhaaleffect maar Alphen doet het gewoon goed volgens beide makelaars en zij zien de toekomst dan ook met optimisme tegemoet.

Grote prijsstijgingen verwachten zij niet, ondanks de toegenomen vraag. Het aanbod van zowel bestaande woningen als nieuwbouwwoningen is prima en  de prijzen laten op dit moment dan ook een stabiel beeld zien.

Fotograaf: Josh Walet