Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ophef over salarissen van de top van Sportspectrum

16 oktober 2015 - 10:57  •  reacties

Ophef over salarissen van de top van Sportspectrum

Alphen aan den Rijn -

Verschillende politieke partijen zijn van mening dat in een tijd waarin bezuinigd moet worden en de werknemers niet zeker zijn van hun baan, de directie niet zulke bedragen zou mogen verdienen. De directielden Kees van Veen en Peter Vrisekoop verdienden vorig jaar 141.730 euro en 154.950 euro. Interim-bestuurder Jaap Peters declareerde 6750 euro per maand voor zijn advieswerk. Dit deed hij van december 2014 tot juli van dit jaar. Volgens de bestuurders was wethouder Michel du Chatinier op de hoogte van de salarissen en zou hij er mee hebben ingestemd.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft het contract met sportspectrum per 1 januari 2016 opgezegd. De exploitatie van de Alphense zwembaden komt nu in handen van een andere, nog onbekende, organisatie.

Protestmars
Het personeel van Sportspectrum was van plan om gisteravond te demonstreren bij het gemeentehuis voor het behoud van hun banen. Dit protest zou een vervolg worden op hun eerdere demonstratie van donderdag 24 september. Op het laatste moment zag het personeel toch van de demonstratie af, om zo het overleg tussen de FNV, de gemeente en Sportspectrum een kans te geven.  

Fotograaf: Josh Walet
Sportspectrum.'
Sportspectrum

Beheren sportaccommodaties, waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden