Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuw bestuur voor voetbalclub Alphense Boys

22 maart 2017 - 16:52  •  reacties

Nieuw bestuur voor voetbalclub Alphense Boys

Alphen aan den Rijn - De beoogde nieuwe voorzitter is Dennis Captein. Hij is ondernemer in Alphen en columnist bij AD Groene Hart. Momenteel is hij als elftalleider, trainer en hoofdleider bij de club actief. In zijn jeugd voetbalde hij er, net als drie van zijn broers. Momenteel spelen zijn twee zoons bij de roodwitten. Alphens.nl stelde hem een paar vragen.

Wil je de andere kandidaat-bestuursleden eens voorstellen.
"Gerard Haverkamp is de enige van het oude bestuur die meegaat, wederom als secretaris. Hij kent het bestuurlijke klappen van de zweep; zijn dochters voetballen bij de Boys. Daarnaast is Gerard zo’n beetje Mister Alphense Boys.

Richard Middelkoop is accountant. Hij runt samen met zijn vader een accountantskantoor in Boskoop. Zijn zoon van 15 voetbalt hier al vanaf de F-jeugd en Richard is sindsdien actief als trainer en leider. Richard wordt penningmeester.

Hatim Noura gaat technische zaken doen. Hij is bekend met het selectievoetbal en heeft ik weet niet hoeveel functies bij de Boys gehad: van trainer tot hoofdleider tot toernooicommissie, bedenk het maar. Twee van zijn zoons voetballen hier. Hatim is ondernemer.

Manfred van de Berg, ook een echt Boys-man, gaat vrijwilligerszaken doen. Een belangrijke functie want zonder vrijwilligers ben je als vereniging niets. Ook hij staat als trainer en voetbalvader elke zaterdag langs de lijn. Vroeger voetbalde ik met Manfred in hetzelfde team. Manfred is een soort Hatim; hebben van alles gedaan bij de Boys. Zijn vrouw Annemiek doet mede het wedstrijdsecretariaat. Manfred werkt als bedrijfsleider bij Hoogvliet.

Peter de Wit traint maar liefst drie teams. Zijn twee zoons spelen bij de Boys en ook Peter is zeer betrokken. Peter gaat zich bezighouden met de recreatieve seniorenteams. Onze senioren spelen op zondag en Peter gaat kijken of we de zaterdagseniorentak nieuw leven kunnen inblazen. Hij werkt bij Boland.

Ronald Hendricx gaat sponsorzaken doen. Ook zo’n bekend Alphense Boys-gezicht, net als zijn vrouw trouwens. Hij heeft een eigen onderneming en doet lokaal ook veel voor het CDA. Ronald wordt in ons bestuur tevens vicevoorzitter.

Inge Sonneveld is nu F-hoofdleider en wordt jeugdvoorzitter. Haar zoon voetbalt hier en sindsdien is zij zeer actief. Zij gaat de hoofdleiders aansturen en ook zal zij veel met Hatim communiceren, omdat wij vinden dat de kloof tussen selectie en niet-selectie kleiner moet worden.

Tot slot Willem Versteeg, de goeroe en de oude rot van het gezelschap. Hij gaat interne zaken doen en bovendien aan hem de taak om als een soort pater familias die andere bestuursleden in het gareel te houden.

Onze nummer tien, eigenlijk onze nummer 1, is Ria Binnekamp. Zij gaf aan niet te willen toetreden tot het bestuur, maar ons wel met notulen en dergelijke te willen ondersteunen. Ria is al jaren goud waard voor de club, onder andere bij het maken van nieuwe teamindelingen. Haar man Jan doet heel veel voor onze F- en E-jeugd." 

Waarom gaat het huidige bestuur weg?
"De voorzitter, Bob Valkenburg, gaat verhuizen naar Duitsland. Hij heeft zijn sporen na 18 jaar in het bestuur te hebben gezeten, waarvan 15 jaar als voorzitter, wel verdiend. Het bestuur vindt het tijd worden voor vernieuwing en nieuw elan en heeft onze Raad van Bestuur gevraagd op zoek te gaan naar een nieuwe bestuurssamenstelling. Jan Verwoerd en Wilfred de Rooij zijn daarmee namens die Raad van Advies aan de slag gegaan en dit is het resultaat." 

Wat gaat het nieuwe bestuur anders doen?
"Als de leden het goedkeuren beginnen wij op 1 juli. Tot die tijd lopen we met het oude bestuur mee en proberen we zoveel als mogelijk informatie te vergaren. Het huidige bestuur heeft vooral ingezet op prestatievoetbal. Daar zijn ze in geslaagd, want alle selectieteams spelen op hoog niveau. Wij vinden dat de rest van de vereniging, in onze ogen de backbone van de club, meer aandacht verdient. Bovendien is er bij Alphense Boys sprake van eilandjesvorming. Dat is in de loop der jaren zo gegroeid. Aan ons de taak om er weer één groot eiland van te maken."

Foto: Dennis Captein (links) en Bob Valkenburg, de toekomstige en de huidige voorzitter van Alphense Boys in een onderonsje. 

Fotograaf: Josh Walet
Alphense Boys.'
Alphense Boys

Eén van de grootste sportverenigingen in Alphen.