Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwe chef-kok voor Restaurant de Dyck

11 november 2015 - 14:36  •  reacties

Nieuwe chef-kok voor Restaurant de Dyck

Alphen aan den Rijn -

De 27-jarige Anner Sluijter, geboren en getogen in Gouda, is met 10 jaar ervaring in het vak een jonge maar ervaren kok. Vanaf de start van zijn carrière in Gouda groeide Anner in verschillende hoogwaardige restaurants uit naar een chef-kok van hoog culinair niveau. Als stadse jongen werd hij steeds meer geïnspireerd door het zelf verbouwen van groenten op het platteland, vandaar dat Restaurant de Dyck een hele bewuste keuze voor hem is geweest.

“Mijn grootste uitdaging is om het niveau van de Dyck voort te zetten en op sommige aspecten zelf een niveau hoger te tillen. Uitdaging is ook om mijn eigen team samen te stellen met koks die met dezelfde passie en hetzelfde gevoel de gerechten maken”, aldus Anner.

Balans, respect en passie als basis voor zijn creaties
Anner brengt balans tussen de smaken zout, zuur, zoet, bitter en unami in zijn heerlijke gerechten voor een eerlijke prijs, maar brengt ook de balans tussen producten uit eigen tuin en vanuit de streek. Respect drijft hem in het omgaan met de producten die hij zelf heeft verbouwd op het platteland.
“Maar,” vult Anner aan, “al het bovenstaande is niets waard als het niet met passie gebeurt. Het creëren van nieuwe gerechten met de mooiste producten waar je de herkomst van weet, dat is waar het om draait. Zolang ik dat mag blijven doen ben ik de gelukkigste chef van Nederland!”

Bent u benieuwd geworden naar de creaties van Anner? U bent van harte welkom om te genieten van het nieuwe 8-gangen menu. A la carte is uiteraard ook mogelijk. De Dyck is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 22.00 uur. 

Fotograaf: Josh Walet
De Dyck.'
De Dyck

Vriendschap tussen agrarisch en culinair.