Nieuws

« Vorige - Volgende »

Jongerenhuisvesting Marokkostraat is van de baan

18 november 2015 - 15:02  •  reacties

Jongerenhuisvesting Marokkostraat is van de baan

Alphen aan den Rijn -

"Het is onwijs jammer dat dit plan geen doorgang vindt, maar wij hebben begrip voor protesten van buurtbewoners. Daarnaast hebben zich bij de gemeente twee initiatiefnemers gemeld die op drie locaties tussen de 88 – 98 jongerenwoningen willen realiseren. Die projecten zijn voor ons een mooi, misschien wel mooier, alternatief voor de Marokkostraat. Bij deze projecten worden wij via de gemeente en ontwikkelaars betrokken zodat we aan beide initiatieven onze bijdrage kunnen leveren," aldus Evon Zevenbergen, voorzitter van De Alphense Studentenvereniging.

Onder leiding van de Alphense Studentenvereniging werden aanmeldingen verzameld van jongeren die interesse hadden in een kamer aan de Marokkostraat. Uiteindelijk zijn er meer dan 80 reacties binnen gekomen van jongeren die interesse hadden in een jongerenwoning. "Het is een fantastisch resultaat dat er zoveel jongeren hebben gereageerd op een woning aan de Marokkostraat. Het laat zien dat er duidelijk behoefte is aan jongerenhuisvesting in Alphen aan den Rijn," aldus Evon.

Jongeren die geïnteresseerd zijn in huisvesting in Alphen aan den Rijn kunnen zich aanmelden als woningzoekende via de website van de studentenvereniging.

Fotograaf: Josh Walet
De Alphense Studentenvereniging.'
De Alphense Studentenvereniging