Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Jongeren en politiek

16 februari 2018 - 20:09  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA  Jongeren en politiek

Alphen aan den Rijn - Niet dat de gamers er last van hadden. Zij speelden gewoon stug door met blik op het beeldscherm en verstand in overdrive. De Alphense politiek boeit hen niet en die rare politici al helemaal niet. Waarom ze bij de griffie denken dat een lancering van de stemwijzer voor alle inwoners op deze totaal niet voor de hand liggende plek interessant is, is mij een raadsel.Bereik je zo veel inwoners? Nee.Bereik je zo jongeren? Nee.

Ik weet zeker dat niet alle politici wereldvreemd zijn. Een paar wel ja, maar die ga ik nu even geen aandacht geven.
De meesten hebben kinderen die gewoon Alphense jongeren zijn. Dan zou je denken dat daar wel een paar verstandige suggesties vandaan komt over hoe de andere jongeren te interesseren zijn voor politiek. Jongeren zelf hebben hier trouwens ook best ideeën over. Dat bleek een tijdje geleden tijdens een jongerendebat georganiseerd door CDA en GroenLinks waar een paar, maar lang niet alle, andere partijen ook even naar kwamen kijken.

Nu de verkiezingen in rap tempo dichterbij komen, loopt de ene na de andere partij te koop met de jongeren in haar gelederen. Dan bedoel ik dus niet de generatie dertigers. Nee, het gaat mij even om studenten en twintigers in hun eerste baan.
Er zijn maar een paar serieuze partijen die allang echt met de jeugd bezig zijn. Neem bijvoorbeeld de SP met Iris van der Kolk die al een tijd in de fractie actief is en neem Nieuw Elan waar Evon Zevenbergen al de hele afgelopen periode raadscommissielid is.

Wil je dus echt jongeren in de politiek? Dan moet je 21 maart niet stemmen op een partij die nu voor de Bühne een jongere tevoorschijn tovert. Stem dan met een voorkeursstem op een jongere die echt al jaren actief is in de plaatselijke politiek!

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper