Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Er zit een kop op

7 juni 2019 - 19:52  •  Eveline Verhoeve  •  reacties

MINERVA Er zit een kop op

Alphen aan den Rijn - Vreemd gaan gebeurt niet alleen in een partnerrelatie. Nee, het gebeurt ook in de politiek. Je zit bij het CDA, maar je bent het steeds vaker niet eens met de gang van zaken. Op een dag pak je je boeltje en hup dan ben je alleen. Althans, dat lijkt dan zo. Want stiekem zat je al een tijdje te flirten met een andere partij. Voor de buitenwacht duurt het een paar maanden, maar dan ben je binnen bij Nieuw Elan.

Na een intensieve verkiezingstijd is de rust helemaal weergekeerd. Zou je denken. In werkelijkheid gebeurt er hetzelfde als bij het CDA. Je bent het er steeds vaker niet mee eens. Je oude en je nieuwe partner babbelen in de wandelgangen met elkaar en merken dan dat zij het er ook steeds vaker niet mee eens waren. En dan is Nieuw Elan je net voor en je wordt eruit gebonjourd.

Never mind. Je weet al hoe je een paar maanden in je eentje actie moet voeren. Dat doe je dan ook met verve op het nieuwe pluche van je eigen Lijst. Je neef Dennis, een bekende Alphense blogger, steekt je nog een hart onder de riem. Hij heeft ook een goede raad: Peter, richt je eigen partij op. Dit met in zijn achterhoofd de in de familie welbekende slogan 'daar zit een kop op'. Dan is voor jezelf beginnen nog niet eens zo'n gek idee.

Maar jij had eigenlijk bedacht dat politiek niets voor je is. Daarin moet ik je in ieder geval gelijk in geven: het is ook niks voor een echte actievoerder. Actie voeren, doe je op straat en op de barricaden. Politiek bedrijven gaat toch vooral achter de coulissen, met heel veel diplomatie en met nog meer compromissen. En als er een kop op zit, is dat heel erg moeilijk.

Enfin, Peter Bontekoe heeft onlangs aangekondigd dat hij een eigen partij opricht. Nou ben ik reuze benieuwd of neef Dennis Captein dan zijn oude politieke ambities uit de kast haalt en afstoft om mee te doen. Als lijstduwer. Wel uitkijken dat het dan geen wedstrijdje ver pissen wordt. Er zit immers bij allebei wel een kop op.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper