Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kroes houdt informatiebijeenkomsten over dementie

25 mei 2016 - 14:56  •  reacties

Kroes houdt informatiebijeenkomsten over dementie

Alphen aan den Rijn -

Tijdens drie gratis informatiebijeenkomsten in de regio maakt Kroes deze dilemma’s bespreekbaar aan de hand van fragmenten uit de film. 

Penibele situaties
In de voorgaande jaren organiseerde Kroes en Partners Notarissen & Adviseurs al vaker dit soort bijeenkomsten, die door veel belangstellenden werden bezocht. Op  een laagdrempelige manier schetst Kroes de penibele situaties die kunnen voorkomen als sommige zaken niet goed geregeld zijn: "Dementie is best nog een taboe. De gedachte dat het ons ook kan overkomen, schuiven mensen zo lang mogelijk voor zich uit. Soms zelfs té lang, waardoor zij de regie over hun leven uit handen moeten geven en hun naasten en nabestaanden met problemen opzadelen."

Levenstestament
Dementie is een sluipend proces. Juist daarom is het verstandig om tijdig voorbereidingen te treffen, omdat mensen daartoe wilsbekwaam moeten zijn. De KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) lanceerde onlangs een publiekscampagne om dit dilemma en ook de mogelijke oplossingen op de kaart te zetten. Neem het levenstestament, waarin wordt vastgelegd wie beslissingen mag nemen namens iemand die niet meer bij machte is om zelfstandig te handelen. Over geld en bezittingen, maar ook over medische en persoonlijke zaken. Tijdens de bijeenkomsten komen ook dit soort maatregelen aan bod. 

Voor data, locaties en aanmelding bezoekt u de website van Kroes en Partners: www.kroesenpartners.nl of u belt 0172 – 521 921

Fotograaf: Josh Walet
Kroes en Partners.'
Kroes en Partners

Een goede naam in de regio met veel vaste relaties & klanten.