Nieuws

« Vorige - Volgende »

Morgenwijzer en Junis Kinderopvang slaan handen ineen

9 juli 2018 - 14:02  •  reacties

Morgenwijzer en Junis Kinderopvang slaan handen ineen

Alphen aan den Rijn - "Hierin benoemen we dat de snel veranderende wereld vraagt om een goede voorbereiding op de toekomst, voor ouders en kinderen. Als onderwijs- en kinderopvangorganisaties investeren wij in de ontwikkeling van integrale kindcentra (IKC) in Alphen aan den Rijn", aldus de Alphense organsiatie. 

Doorgaande leerlijn
Een integraal kindcentrum (IKC) is een voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen en te ontwikkelen. Binnen een IKC is er een vloeiende overgang tussen onderwijs en kinderopvang en wordt er gewerkt vanuit één team vanuit één pedagogische visie.

Morgenwijzer en Junis bouwen met elkaar aan een omgeving die optimale ontwikkelingskansen biedt aan kinderen van 0 tot en met tot 13 jaar. "Met elkaar (leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ouders en andere samenwerkingspartners in sport, cultuur en zorg) vinden we voor elk kind de juiste begeleidingsvorm, gericht op brede ontwikkeling (doorgaande ontwikkelingslijn)."

Kinderdagopvang en onderwijs hand in hand; start project 'Morgen Anders'
"Kinderdagverblijf Tierlantijn, basisschool Het Startblok en BSO de Flierefluiters is zo'n plek waar we samen nadenken over een gezamenlijk concept waarin kindervang en onderwijs hand in hand samenwerken aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar. Een IKC waar kinderen zich breed kunnen ontplooien, gericht op talentontwikkeling, samenwerking, creativiteit en kritisch denken. Een nieuwe vorm waarbij we het 'morgen anders' doen."

Wat gaat er veranderen?
"We streven ernaar dit nieuwe IKC in de zomer van 2020 te openen en verder te ontwikkelen. Kinderen starten met een vernieuwde vorm van onderwijs en opvang. Zij gaan straks drie lange dagen naar het IKC van 08.30 tot 17.00 uur en twee kortere dagen, eventueel kan dit verlengd worden tot 19.00 uur. Onderwijs en opvang lopen deze dagen volledig in elkaar over."

De lessen vanuit het onderwijs worden afgewisseld met opvang, sport en cultuur. Er wordt vanuit één visie samengewerkt. Kinderen die nu al op Basisschool Het Startblok zitten maken de basisschool af in de huidige onderwijsvorm tot en met groep 8, voor hen verandert er dus niets.

Het IKC is vijf dagen in de week geopend van 07.00 uur tot 19.00 uur.

Planning
"De komende maanden gaan we de gedachte van het IKC verder vormgeven. Bij dit proces willen we naast de medewerkers ook ouders en kinderen betrekken en vragen om mee te denken aan het vormgeven van de nieuwe organisatie en mee te denken over een nieuwe naam."

Fotograaf: PR Morgen Anders
Junis Kinderopvang.'
Junis Kinderopvang

Verschillende vormen van professionele opvangvoorzieningen.