Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vraagbaak voor ruim 200 ondernemers

7 februari 2019 - 09:49  •  Joop Maat  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Ondernemers uit Alphen aan den Rijn maken het vaakst gebruik van de diensten van de Stichting. De Leidse regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten) is een goede tweede. Ook ondernemers uit de Bollenstreek weten de adviseurs van Ondernemersklankbord steeds beter te vinden.Het resultaat is voor een groot deel toe te schrijven aan de goede samenwerking tussen de Stichting Ondernemersklankbord en de gemeenten in deze regio. In Alphen aan den Rijn, Leiden en Lisse houden gemeenten en Ondernemersklankbord een gezamenlijk inloopspreekuur.  Bovendien verwijzen de gemeenten veel ondernemers (of zij die dat willen worden) door naar Ondernemersklankbord.

Het aantal adviesaanvragen dat bedoeld is om een faillissement te voorkomen, vertoont in lijn met de economische opleving een daling, van 53 in 2017 naar 42 in 2018.
Ondernemers kunnen bij Ondernemersklankbord terecht, bijvoorbeeld voor vragen rond de start van een bedrijf, overnames of nieuwe producten en bij financiële vragen of problemen.

Ondernemersklankbord is een landelijke organisatie van (oud-)ondernemers, managers en specialisten die hun sporen in het bedrijfsleven verdiend hebben en nu op vrijwillige basis die kennis en ervaring delen met ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector. Jaarlijks begeleiden de adviseurs van Ondernemersklankbord  in heel Nederland ongeveer 3000 ondernemers. Ze zijn onafhankelijk en ondersteunen de ondernemer belangeloos, alleen als tegemoetkoming in de reis- en administratiekosten wordt een donatie aan de stichting gevraagd van tenminste € 150,- voor een half jaar, ongeacht het aantal gesprekken.

Meer informatie: www.ondernemersklankbord.nl