Nieuws

« Vorige - Volgende »

60-jarig Ten Brink Foodretail krijgt keurmerk

24 januari 2013 - 12:09  •  reacties

60-jarig Ten Brink Foodretail krijgt keurmerk

Alphen aan den Rijn -

Deze prestaties worden door een onafhankelijke commissie beoordeeld en de allerbeste supermarkten ontvangen het SSK-keurmerk daarvoor.

Ten Brink bestaat dit jaar 60 jaar. Tijdens de uitreiking van het keurmerk, ging eigenaar Edwin in op de geschiedenis van het familiebedrijf, die leest als een jongensboek. Zijn vader en oom begonnen ooit in de Ruysdaalstraat als melkhandelaren, die het vooral in de winter erg moeilijk hadden. Een paar jaar later wisten de gebroeders ten Brink de eerste "zelfbedieningszaak" in Alphen te openen. Ook waren ze actief in de horeca. De naam Mebri, opnieuw actief in Alphen, herinnert daar nog aan. Via tijdelijke, zogeheten noodwinkels, in Alphen Noord kon de nog studerende Edwin, die al van jongst af aan moest meehelpen, in 1987 de huidige supermarkt openen. Aanvankelijk op slechts 700 m2. Dat was overigens al een hele verbetering ten opzichte van de tijdelijke behuizing aan de Concertweg. Ten Brink vertelde nog dat bij de opzet van het houten gebouwtje gerekend was op max. 3 jaar. Het werd uiteindelijk 15 jaar, omdat de bouw van winkelcentrum de Herenhof enorm vertraagd was. "Ik stond wel eens een klant te helpen, die plotseling door de compleet verrotte vloer zakte".  Inmiddels is de 3e generatie in het familiebedrijf werkzaam.

Ook met betrekking tot medewerkers kan gesproken worden van een echt familiebedrijf. Menige relatie is op de werkvloer ontstaan. Er werken inmiddels zelfs kinderen van ouders, die elkaar bij Ten Brink leerden kennen.  

Ten Brink kent het grootste assortiment van de regio. Dagelijks zijn er 21.000 verschillende producten te koop.

Fotograaf: Josh Walet
Jumbo Ten Brink Food.'
Jumbo Ten Brink Food

Jumbo Ten Brink Food is gelegen in De Herenhof.