Nieuws

« Vorige - Volgende »

Huurders wonenCentraal blij met gloednieuwe woning

14 juni 2016 - 14:21  •  wonenCentraal  •  reacties

Huurders wonenCentraal blij met gloednieuwe woning

Alphen aan den Rijn -

Het Thorbeckegebouw ligt in het centrum van Alphen aan den Rijn aan de Lage Zijde. Het gebouw heeft 66 ruime driekamerappartementen. Op de begane grond zijn de bergingen voor de bewoners en er vestigen zich een aantal bedrijven waaronder Drieman makelaardij en Bagels & Beans. Het Thorbeckegebouw is het eerste nieuwe gebouw in Lage Zijde dat wordt opgeleverd.

Lange wachten wordt beloond
Naast het gebouw staan de flats van de Leeuwerik- en de Nachtegaalstraat die aan het eind van het jaar worden gesloopt. Zeven huurders uit deze flats huren straks een ruime woning in het karakteristieke Thorbeckegebouw.

Een van deze herhuisvesters is voormalig voorzitter van de inmiddels opgeheven bewonerscommissie Joke van Velzen. Zij woont ruim 24 jaar in de Leeuwerikstraat. Joke is vanaf dag één bij de ontwikkeling van het gebied Lage Zijde betrokken. "Ik ben zo blij! Na jarenlang wachten mag ik eindelijk naar mijn nieuwe huis. Ik heb al een paar keer in mijn nieuwe woning mogen kijken en het is echt de allermooiste van Het Thorbeckegebouw. Ik kan niet wachten om van mijn mooie, zonnige balkon te genieten."

Investeren in de woningmarkt
WonenCentraal investeert flink in nieuwe woningen in Alphen aan den Rijn. Daardoor maken woningzoekenden meer kans op een woning. Huurders van wonenCentraal hadden voorrang bij de toewijzing. Dit bevordert de doorstroming op de woningmarkt want zij laten een woning achter voor andere woningzoekenden. De langere verhuisketen maakt dat uiteindelijk meer mensen blij zijn met een huurwoning.

Bovenste foto: De dames Van Velzen en Kersbergen tekenen als een van de eerste nieuwe huurders in Het Thorbeckegebouw hun nieuwe huurcontract.

Fotograaf: Peter Sijm

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.