Nieuws

« Vorige - Volgende »

Informatieavond GHE met verenigingen van eigenaren

7 oktober 2016 - 17:34  •  Frank Kouwenhoven  •  reacties

Informatieavond GHE met verenigingen van eigenaren

Alphen aan den Rijn - Op het programma stond allereerst een presentatie over het nut van verduurzaming voor VvE´s en hun leden en de mogelijkheden die GHE  te bieden heeft. Bestuurslid Tom van Eerde heeft een helder betoog gehouden op welke wijze de gewenste verduurzaming tot stand kan komen met inzet van ons allemaal.

Voor het  tweede onderwerp was Jeroen Vanson van de organisatie Greenchoice, strategisch partner van GHE, uitgenodigd  te vertellen over de werking van de zogenaamde postcoderoosregeling en de mogelijkheden voor leden van een VvE om daar in deel te nemen. 

Waren deze eerste twee onderwerpen gericht op de huidige stand van zaken, als derde onderwerp stond opslag van energie op de agenda. Een onderwerp dat meer op de toekomst is gericht. De directeur van het Alphense bedrijf Eurotronics, lid van GHE, de heer René van Hartingsveld, schetste de ontwikkelingen in het gebruik van accu´s als middel om tot energieopslag te komen. De mogelijkheden voor particulieren, groepen van particulieren zoals VvE´s en voor ondernemers passeerden de revue. De ontwikkelingen van oplossingen voor particulieren zijn zodanig, dat hier binnen afzienbare termijn de nodige aanbiedingen voor de markt verwacht mogen worden.

Tot slot van de avond kwam Anka Silvertand, duurzaamheidscoördinator van de gemeente aan het woord met een uiteenzetting over het duurzaamheidsbeleid van de gemeente en de mogelijkheden van goedkope financieringen voor VvE´s en hun leden.

De avond werd afgesloten met de mededeling dat alle vier de presentaties ook op de website van GHE terug te vinden zijn www.groenehartenergie.nl.

Fotograaf: Josh Walet