Nieuws

« Vorige - Volgende »

Groene Hart Energie test nieuw concept

20 augustus 2014 - 11:20  •  reacties

Groene Hart Energie test nieuw concept

Alphen aan den Rijn -

Het concept houdt in dat er in een gebied een aantal gedeelde zuinige auto's beschikbaar zijn, met elektische aandrijving of aandrijving op groen gas. De mensen die meedoen aan het project betalen per maand een vast bedrag tussen de 50 en de 70 euro, waarmee je de mogelijkheid krijgt om via internet en een nog te ontwikkelen app of chipkaart een auto bestelt. Vervolgens betaal je de gebruikskosten en betaal je per kilometer en tijd. 

Ten slotte krijg je nog de optie om te kiezen wat voor auto je neemt, een elektrische voor ritten binnen de 100 kilometer of een auto op groen gas voor ritten op langere afstanden.

Het aantal auto's is zelden tot nooit op, omdat die aangevuld worden door auto's die op een depot in de omgeving opgeslagen staan. 

Het project wordt gezien als een alternatief voor het kopen van een tweede auto, wat vrij duur kan zijn in verhouding met het aantal kilometers dat ermee gemaakt wordt.

Op het moment zit het project nog in de startfase, maar het begin is er. Eerst gaan ze de animo in Ecolonia en Zwammerdam peilen en bij de gemeente medewerking zoeken voor parkeerplaatsen en laadpalen. 

Bron: AD

Fotograaf: Josh Walet