Nieuws

« Vorige - Volgende »

Definitieve ontwerp nieuwe bibliotheek vastgesteld

4 juli 2018 - 12:28  •  reacties

Definitieve ontwerp nieuwe bibliotheek vastgesteld

Alphen aan den Rijn - Er zijn enkele aanpassingen gedaan ten opzichte van het eerdere ontwerp. Hier zaten onder andere gevelbogen in verwerkt, maar dit bleek een zeer dure constructie. In het nieuwe ontwerp zijn de bogen aangepast. Het oorspronkelijke idee van een daktuin op het pand is gesneuveld. Ondanks de aanpassingen, moet de gemeente alsnog meer dan een miljoen bijleggen om de financiëring rond te krijgen.

Het complex komt op de plek van het voormalige Aargebouw en is noodzakelijk om de Lage Zijde toekomstbestendig te maken. Het naastgelegen winkelcentrum Aarhof wordt opgeknapt en wordt aangesloten op de bibliotheek en de parkeergarage.

Het ontwerp is gemaakt door Common Affairs, het bedrijf van architect Jos van Eldonk. Van Eldonk is coördinerend architect van het stadshart Lage Zijde. "Het ontwerp voor de bibliotheek is uiteindelijk een soort mix geworden van een station en een museum. Veel groter dan de overige gebouwen maar wel in baksteen en rijk gedetailleerd", aldus het architectenbureau.

De verwachting is dat het gebouw eind 2019 wordt opgeleverd. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn