Nieuws

« Vorige - Volgende »

Voorbereidingen Alphens bevrijdingsfestival in volle gang

7 februari 2019 - 12:35  •  reacties

Voorbereidingen Alphens bevrijdingsfestival in volle gang

Alphen aan den Rijn - Omdat de duidelijkheid met betrekking tot de subsidie even op zich liet wachten, is er wat creativiteit nodig om het programma voor 2019 rond te krijgen. De organisatie had al diverse artiesten in gedachten met een bepaald tijdschema maar een aantal van deze bands zijn ondertussen al geboekt voor andere festivals. Met wat schuiven probeert te organisatie het alsnog voor elkaar te krijgen om het programma rond te krijgen. De organisatie verwacht binnen enkele weken de programmering bekend te kunnen maken. In 2019 kunnen we, net als andere jaren, een mix verwachten van lokale acts en landelijke bekendheid. Voorgaande jaren konden we tijdens het festival genieten van artiesten als Glennis Grace en Kenny B. 

Ondanks de onduidelijkheden is nu bekend geworden dat de organisatie 'gewoon' de 25.000 subsidie krijgt net zoals voorgaande jaren en hier ook de komende twee jaar op kan rekenen. Dit geeft de organisatie de mogelijkheid om voor komende jaren eerder op zoek te gaan naar artiesten zodat ze deze al eerder kunnen vastleggen.

Ook dit jaar is het bevrijdingsfestival weer gratis toegankelijk en worden er ongeveeer 10.000 bezoekers verwacht. De Zaak, theater Castellum en McDonalds zullen de bezoekers voorzien van een hapje en een drankje. De vierde editie van het Bevrijdingsfestival vindt plaats op 5 mei 2019 en begint 's middags om 16.00 uur en duurt tot 's avonds 23.00 uur.

Fotograaf: Josh Walet