Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wie wordt de Alphense Maestro?

9 april 2014 - 09:03  •  reacties

Wie wordt de Alphense Maestro?

Alphen aan den Rijn -

Op zaterdag 3 mei 2014 gaat het Fanfare Promotie Orkest (FPO) op zoek naar die amateur dirigent die zich een heel jaar lang de Alphense Maestro mag noemen. Een tiental aankomende dirigenten – echte amateurs –  kunnen dan hun directiekunsten laten zien. Een vakkundige jury bepaalt de winnaar.

De aanstormende directie talenten gaan niet geheel onvoorbereid het podium op. Zij krijgen vooraf een mp3 met het te dirigeren nummer en ze krijgen een basisles directie van FPO dirigent Lucienne de Valk.

FPO organisatrice Cora Blanken: “Wij zijn heel enthousiast over dit project en hebben er erg veel zin in. Het is voor ons een leuke manier om een nieuw publiek kennis te laten maken met het fenomeen Concert Fanfare. En misschien vinden we wel een nu nog onbekend groot talent. Het wordt zeker een spektakel dus kom op 3 mei kijken en luisteren.”

Er is nog een beperkt aantal plaatsen als dirigent beschikbaar dus als iemand zich nog wil aanmelden dan kan dat via www.fanfarepromotieorkest.nl. Dit evenement zal op 3 mei 2014 vanaf 9.30 uur te horen en te zien zijn op het Rijnplein. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar Theater Castellum. 

Na de wedstrijd heeft het publiek, tegen een donatie, nog de gelegenheid om zelf eens te ervaren hoe het is om een orkest te dirigeren. Het FPO sluit af met een half uur durend concert onder leiding van hun vaste dirigent Lucienne de Valk.

Fotograaf: Josh Walet
Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.