Nieuws

« Vorige - Volgende »

Doventolk brengt Zomerdienst dichtbij

28 mei 2019 - 10:49  •  reacties

Doventolk brengt Zomerdienst dichtbij

Alphen aan den Rijn - De tolken brengen de tekst tot leven door naast de handgebaren ook het gevoel van de liederen over te brengen aan het kijkend en luisterend publiek. Zij doen dat door middel van hun mimiek in het gezicht en bewegingen met het hele lichaam. Is een lied hoopvol dan zie je dat ook letterlijk aan de tolken, is het lied een liefdesliedje dan zie je een verliefde blik in hun ogen. Op die manier kunnen ook minder goed horenden prima de liederen meemaken en meebeleven.

Roosje Meijer en Rachel Brons zijn tolken die de liederen van de Zomerdienst met gebaren en emoties overbrengen op het publiek. Dat het inspannend is, bewijst het feit dat ze met z’n tweeën zijn. “We wisselen elkaar steeds af”, geeft Roosje aan, ”zo kunnen we even op adem komen. Het is echt topsport hoor!”

De organisatie is blij met deze nieuwe toevoeging op de Zomerdienst en verwacht dat ook horenden deze visuele toevoeging zullen waarderen. “Het is een waar schouwspel.”, aldus mede-organisator Jochem van Oers, “Iedereen móet dat gezien hebben”. De Zomerdienst aan het Meer is op zondag 9 juni tijdens het Zomerspektakel. Vanaf 9 uur is het terrein open en de start is om 9.30 uur.

Fotograaf: Josh Walet