Nieuws

« Vorige - Volgende »

Eigen plek voor Kaju Putih

19 juli 2013 - 13:50  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Eigen plek voor Kaju Putih

Alphen aan den Rijn - Gemeente en Kaju Putih kiezen voor een eigen plek voor Kaju Putih. De gemeente laat een semi permanent gebouw plaatsen en draagt het eigendom over aan de stichting.

Verantwoordelijk wethouder Michel du Chatinier is blij met de oplossing: “We komen Kaju Putih graag tegemoet, vooral als we kijken naar het traject dat wij met elkaar hebben doorlopen. Kaju Putih heeft als vereniging, maar ook als plek van samenkomst een waardevolle functie voor de Molukse gemeenschap.”

Eerder is gesproken over een nieuwe MFA aan de Dennenlaan. In voorbereiding op nieuwbouw is het oude pand van Kaju Putih vervangen voor een tijdelijke unit. De cultuurspecifieke activiteiten van Kaju Putih passen niet goed in een MFA. Kaju Putih: ” Gelet op de bezuinigingen is dit voor ons de beste oplossing. Dit gebouw is veel beter dan het oude pand dat we hadden, we zijn er dus op vooruit gegaan”. Kaju Putih gaat samen met andere partners in de stad en de gemeente kijken hoe en op welke wijze de plannen voor nieuwbouw in de toekomst kan worden uitgewerkt.

Fotograaf: Josh Walet