Politiek

« Vorige - Volgende »

Veel meer geld nodig voor nieuwbouw Kaju Putih

21 augustus 2018 - 21:15  •  reacties

Veel meer geld nodig voor nieuwbouw Kaju Putih

Alphen aan den Rijn - Voor de nieuwbouw van de multifunctionele accommodatie Kaju Putih aan de Dennenlaan in de Molukse wijk is meer geld nodig. Dit komt door extra eisen die aan het gebouw worden gesteld en aan financieringskosten. De gemeenteraad heeft in 2016 'op de gok' een bedrag van 700.000 euro gereserveerd voor Kaju Putih. Daar komt nu eenzelfde bedrag bovenop. Daarmee stijgen de kosten naar 1,4 miljoen euro.Wethouder Kees van Velzen verwacht geen problemen in de raad: "Alle fracties wilden nieuwbouw en iedereen heeft wel iets over deze wens gezegd tijdens de verkiezingscampagnes. Ook is dit opgenomen in het coalitieprogramma."

De extra bouwkosten zitten onder meer in de eisen die de gemeente Alphen aan den Rijn stelt aan de duurzaamheid. Bovendien zijn de bouwkosten de afgelopen twee jaar explosief gestegen. Het gebouw gaat circa 460.000 euro meer kosten, de financieringskosten stijgen met 235.000 euro.
De eisen aan de duurzaamheid resulteren in een betere thermisch geïsoleerde vloer, wanden en dak, een sedumdak met zonnepanelen en in lage temperatuur verwarming via een warmtepomp. Bovendien is het gebouw gasloos.

Fotograaf: Josh Walet