Nieuws

« Vorige - Volgende »

Denk mee over sociale participatie

24 januari 2014 - 10:42  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Denk mee over sociale participatie

Alphen aan den Rijn -

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de sociale participatie.

Bent u actief op het brede terrein van welzijn en zorg, dan informeren en horen  we u graag. Wij willen volgend jaar graag met elkaar de sociale participatie organiseren in de Rijnstreek (Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem).

Gevolgen nieuwe aanpak Wmo en Participatiewet
Ambtenaren informeren u over de nieuwe taken en welke gedachten de Rijnstreekgemeenten hebben over de financiering hiervan. Deze vernieuwde aanpak heeft gevolgen voor de maatschappelijke partners. Graag horen wij van u welke kansen u ziet en welke knelpunten u ervaart.

Aanmelden
De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 29 januari 2014 van 10 tot 12 uur in het Gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. U kunt zich aanmelden via het emailadres dvonk@alphenaandenrijn.nl. Voor  vragen kunt u bellen met Diny Vonk op het telefoonnummer 0172-464803.

Door met voorbereidingen
De gemeente Alphen aan den Rijn heeft, net als driekwart van alle gemeenten, tegen het overlegresultaat van VNG met de staatssecretaris gestemd. Wachten op verdere onderhandelingsresultaten vinden we vanwege de korte tijd tot 1 januari 2015 onverstandig. Daarom gaan we wel door met de voorbereidingen.

Fotograaf: Josh Walet