Nieuws

« Vorige - Volgende »

N207 Zuid: infoavond MER-procedure

23 juni 2014 - 14:37  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

N207 Zuid: infoavond MER-procedure

Alphen aan den Rijn - Op woensdag 2 juli 2014 houden de gemeenten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen en de provincie Zuid-Holland een informatieavond.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 2 juli zijn vertegenwoordigers van gemeenten en provincie aanwezig om u te informeren en vragen te beantwoorden. U krijgt informatie over de MER-procedure en de verschillende stappen die we daarin doorlopen. Ook wordt de inhoud van de mededeling toegelicht: welke alternatieven worden op welke manier onderzocht. We laten zien hoe u een reactie kunt indienen en we helpen u bij het opstellen van een reactie.

Omwonenden, ondernemers en andere geïnteresseerden zijn op woensdag 2 juli 2014 tussen 19.00 en 21.30 uur welkom in het Plantariumgebouw, Italiëlaan 4 te Hazerswoude-Dorp. Er is geen plenair gedeelte, u kunt op elk gewenst tijdstip binnenlopen tussen 19:00 en 21.30 uur.

Resultaten meedenken
De afgelopen weken hebben direct betrokkenen op een digitale kaart reacties kunnen indienen op de verschillende trajecten die we onderzoeken. Op 7 mei 2014 hielden provincie en gemeenten ook drie ontwerpateliers waar direct betrokkenen mee konden denken. De uitkomsten van dit proces wordt op 2 juli gepresenteerd.

Planstudie en proces
Dit jaar werkt de provincie samen met beide gemeenten 2 combinaties van trajecten uit voor het verbeteren van de bereikbaarheid en leefbaarheid van Greenport Boskoop-West. Dit heet de planstudie. Aspecten als milieu, verkeer, kosten, nut en noodzaak en ruimtelijke inpassing worden in deze planstudie verder onderzocht. Onderdeel van de planstudie is de MER-procedure. De eerste stap in deze procedure is de ‘Mededeling aan Bevoegd Gezag N207-Zuid’. Dit is een document waarin de provincie meedeelt aan de gemeenten wat zij wil gaan onderzoeken in de MER-studie. Dit document ligt vanaf 12 juni zes weken ter inzage bij de gemeenten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen. U kunt daarop een reactie indienen.

De gemeenten verwerken de reacties en stellen vervolgens de Notitie Reikwijdte en Detailniveau op. Daarin staat dan precies wat er in de MER-studie wordt onderzocht. De raden van beide gemeenten stellen deze notitie in oktober vast.

Meer informatie
Meer informatie over het verbeteren van de bereikbaarheid en leefbaarheid van Greenport Boskoop-West kunt u teruglezen op onze website www.zuid-holland.nl/N207zuid. U kunt zich daar ook aanmelden voor de digitale nieuwsflits N207 Leimuiden-Gouda.

Fotograaf: Josh Walet