Nieuws

« Vorige - Volgende »

Start nieuwe methode van inzamelen afval

2 juli 2014 - 11:55  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Start nieuwe methode van inzamelen afval

Alphen aan den Rijn -

Het betreft de onderstaande wijken:
- Kerk en Zanen (tussen Kopenhagensingel en Polderpeil)
- Hoge Zijde (Rode Dorp)
- Hoge Zijde (tussen Willemstraat en Castellumstraat)
- Hooftstraat (tussen Gerard Doustraat en Bleijenbergstraat)

Wat verandert er?
In week 27 (30 juni t/m 4 juli 2014) legen wij de bruine containers in bovengenoemde wijken voor het laatst. Bewoners kunnen hun container vóór 7.30 uur op de voor hen bekende aanbieddag en aanbiedplaats voor restafval zetten. De bruine containers blijven in bezit van de bewoners, en krijgen een tweede leven als container voor het inzamelen van plastic.

Na het legen spoelen wij de container kosteloos, en worden de containers voorzien van een sticker die aangeeft dat de container daarna uitsluitend bestemd is voor de inzameling van plastic. Het is niet de bedoeling dat bruine containers daarna nog voor andere doeleinden worden gebruikt. Vanaf het moment dat de ondergrondse containers in gebruik zijn, kan restafval uitsluitend worden aangeboden in één van de ondergrondse afvalcontainers voor uw restafval in de directe omgeving.

Geen bruine container gebruiken?
Bewoners die hun plasticafval op een andere manier willen afvoeren kunnen dit aangeven met het label dat ze bij de brief hebben ontvangen; de bruine container wordt dan opgehaald. Alle belanghebbende bewoners hebben in week 26 een brief ontvangen met meer informatie. De dagen waarop afval kan worden aangeboden staan vermeld op de digitale afvalkalender op www.alphenaandenrijn.nl.

Wijziging locatie ondergrondse containers 
Een aantal ondergrondse containers kon niet op de geplande locatie worden geplaatst. Reden hiervoor is dat de ligging van de kabels en leidingen niet overeenkomt met wat er op de kaart met kabel- en leidinginformatie was aangegeven. Het betreft de volgende locaties:
- Hoge Zijde, Rode Dorp, container nr 5
De geplande container bij de Goeman Borgesiusstraat nabij nr 2 A (container nr 5) is verplaatst. De container is verplaatst naar de Tolstraat nabij nr. 26 bij de rand van het speelveld van het Groene Hart lyceum.

- Hooftstraat, container 4
De geplande container bij de Hooftstraat 164B (container nr 4) is komen te vervallen. Belanghebbende bewoners zijn hierover per brief geïnformeerd, en hebben alternatieve locaties aangewezen gekregen.

- Emmalaan, container 1
De geplande container bij de Emmalaan 35 (container nr 1) is komen te vervallen. Belanghebbende bewoners zijn hierover per brief geïnformeerd, en hebben alternatieve locaties aangewezen gekregen.

- Hooftstraat 184 (container 3)
De geplande container bij de Hooftstraat 184 (container nr 3) is komen te vervallen. Belanghebbende bewoners zijn hierover per brief geïnformeerd, en hebben alternatieve locaties aangewezen gekregen.

- Karel Doormanstraat 34 (container nr 9)
De geplande container bij de Karel Doormanstraat 34 (container nr 9) is komen te vervallen. Belanghebbende bewoners zijn hierover per brief geïnformeerd, en hebben alternatieve locaties aangewezen gekregen.

Gemeente Alphen aan den Rijn onderzoekt de komende weken of het technisch mogelijk is om toch op de geplande locatie de ondergrondse container te plaatsen door het omleggen van kabels en leidingen. Als dit niet mogelijk blijkt te zijn wordt er nader onderzoek gedaan naar een andere locatie. Belanghebbende bewoners worden hierover later verder over geïnformeerd.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Stuurt u een e-mail naar containers@alphenaandenrijn.nl met uw naam, adres en telefoonnummer. In de brieven die vorige week aan belanghebbende bewoners over dit onderwerp zijn verzonden is per ongeluk het verkeerde telefoonnummer vermeld. Het
juiste telefoonnummer van de gemeente is 14 0172.

Fotograaf: Josh Walet