Nieuws

« Vorige - Volgende »

267 zonnepanelen op gemeentekantoor Langeroode

22 juni 2016 - 09:23  •  reacties

267 zonnepanelen op gemeentekantoor Langeroode

Alphen aan den Rijn -

De gemeente heeft de panelen niet zelf aangeschaft, maar koopt de elektriciteit die de zonnepanelen opwekken. Het bedrijf Rooftop Energy heeft de panelen geplaatst en zorgt voor het onderhoud.

Energiezuinig
Met de plaatsing van de zonnepanelen zet de gemeente een volgende stap op weg naar verduurzaming van gemeentelijke gebouwen. De gemeente voert continu verbeteringen door zodat haar gebouwen energiezuiniger worden. Het doel is om alle gemeentelijke gebouwen in 2025 CO2-neutraal te laten zijn. De opbrengst van de zonnepanelen is binnenkort ook zichtbaar op digitale schermen in de hal van het gemeentehuis.

Heeft u interesse in zonnepanelen?
Samen met inwoners, bedrijven en instellingen werkt de gemeente aan een duurzaam Alphen aan den Rijn. Het streven is een energie neutrale gemeente te worden. Voor inwoners is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden een lening bij de gemeente af te sluiten om bijvoorbeeld zonnepanelen of een HR-ketel aan te schaffen. Voor huurders, VvE's, (sport)verenigingen, scholen en coöperaties is het ook mogelijk om tegen gunstige voorwaarden een lening aan te vragen.

Fotograaf: Josh Walet