Nieuws

« Vorige - Volgende »

Pieter Hilhorst betrekt burgers bij formatie college

30 maart 2018 - 10:56  •  reacties

Pieter Hilhorst betrekt burgers bij formatie college

Alphen aan den Rijn - Burgemeester Liesbeth Spies is ook groot voorstander van het betrekken van burgers bij het proces. "De opkomst was 27 procent hoger dan vier jaar geleden. Dat geeft aan hoe de inwoner van Alphen aan den Rijn betrokken is geraakt bij onze mooie gemeente. Die kunnen we nu niet buitenspel zetten", aldus de voorzitster van het college van B&W. Hilhorst en de fractieleiders van de grootste partijen zijn het daar van harte mee eens. Ze willen in de raadszaal in gesprek met iedereen die vindt dat hij of zij iets kan toevoegen aan de vorming van een solide en breed gedragen college voor de komende vier jaar. 

Aangezien de agenda voor volgende week al helemaal vol gepland is en bovendien het verslag uiterlijk vrijdag gepresenteerd moet worden, blijft aanstaande zondag als enige mogelijkheid over. "We hebben ook nog Tweede Paasdag overwogen, maar dat is toch teveel een traditionele familiedag", zo motiveerde André de Jeu (Nieuw Elan) deze planning. 

Iedereen die wil bijdragen aanstaande zondag is van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur in de raadszaal in het gemeentehuis. Na afloop is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. 

Aanmelden
Aanmelden is niet nodig, maar er wordt wel geadviseerd tijdig aanwezig te zijn. Bij voldoende belangstelling zal de schuifwand aan de zijkant opengaan, waardoor nog zeker 200 belangstellenden en eventuele inspekers een plaats krijgen.  Mocht u willen inspreken en uw zienswijze op papier hebben dan zou het fijn zijn als dit vooraf gestuurd wordt naar: griffiie@alphenadrijn.nl  De informateur en de fractieleiders krijgen uw informatie dan automatisch doorgestuurd en kunnen zich daarop voorbereiden. 

In het forum zullen naast de formateur ook de fractieleiders André de Jeu van Nieuw Elan, Marjon Verkleij van het CDA, René Driesen van Groen Links en Henk Goes van de PvdA plaats nemen. Anouk Noordermeer van de VVD is verhinderd. Haar plaats wordt ingenomen door Ruud Gebel, voormalig partijleider en op de achtergrond nog steeds betrokken.

1 April 

Vrij veel mensen (we zullen niet verklappen wie) hebben dit bericht in de eerste instantie serieus genomen. Ook wel een beetje begrijpelijk, want de informateur heeft met diverse betrokkenen op 2 paasdag wel degelijk een bespreking gepland. 

 

Fotograaf: Alphens.nl