Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuw Elan, CDA en GroenLinks gaan onderhandelen

10 april 2018 - 12:35  •  reacties

Nieuw Elan, CDA en GroenLinks gaan onderhandelen

Alphen aan den Rijn - Op maandag 9 april zijn gesprekken gevoerd met VVD, ChristenUnie en Beter Alphen. Deze partijen hadden aangegeven wel oren te hebben naar een plek in het nieuwe Alphense college, maar de gesprekken hebben niet geleid tot het uitnodigen van de partijen aan de onderhandelingstafel. 

Nieuw Elan en CDA hebben de afgelopen vier jaar al met elkaar samengewerkt in een coalitie. Met GroenLinks bestaat een ook geschiedenis van goede samenwerking. "Nieuw Elan, CDA en GroenLinks hebben de intentie uitgesproken om samen de onderhandelingen aan te gaan over de vorming van een nieuwe coalitie", aldus André de Jeu (Nieuw Elan), die als formateur de gesprekken leidt. "Met elkaar willen wij graag een coalitie vormen. De wederkerigheid is dus volledig." 

Met deze coalitie ontstaat een nipte meerderheid van 21 zetels. "Het voordeel hiervan is dat dit meer uitnodigt tot een dialoog tussen de college en oppositiepartijen, waarbij verschillende voorstellen van het college door verschillende partijen gesteund worden en andere meerderheden kunnen ontstaan", aldus De Jeu. Deze combinatie had ook de voorkeur van informateur Pieter Hilhorst

De onderhandelingen starten dinsdag 10 april 2018 en zijn besloten.

Fotograaf: Josh Walet