Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuw Elan wil nachtelijke bus tussen Alphen en Leiden

21 november 2018 - 10:35  •  reacties

Nieuw Elan wil nachtelijke bus tussen Alphen en Leiden

Alphen aan den Rijn - "Het voordeel van een nachtelijk vervoersnetwerk is dat wij daarmee onze regio kunnen laten aansluiten op de OV-netwerken van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het zorgt er tevens voor dat het OV-gebruik gestimuleerd wordt en daarmee de bereikbaarheid van Holland Rijnland wordt vergroot. Dit is niet enkel belangrijk in de 24-uurseconomie, maar ook voor stedelijke recreatie", zo schrijven Nieuw Elan (Alphen aan den Rijn), DURF (Katwijk) en D66 (Teylingen). 

Vorige week werd in de gemeente Teylingen een motie aangenomen waar de steun voor een nachtelijk vervoersnetwerk werd uitgesproken. Nieuw Elan zal de Alphense gemeenteraad verzoeken om in te stemmen met het voorstel om het nachtelijke vervoersnetwerk te onderzoeken.

Bereikbaarheid
Alphen aan den Rijn is in de nachtelijke uren slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Alphen aan den Rijn is niet aangesloten op het nachtnet. Als Alphenaren na een avond stappen thuis willen komen, moeten zij per trein of bus naar Schiphol reizen om met de Q-liner naar Alphen te rijden.

Fotograaf: Josh Walet