Politiek

« Vorige - Volgende »

Nieuw Elan in mei

13 juni 2018 - 21:13  •  Nieuw Elan  •  reacties

Nieuw Elan in mei

Alphen aan den Rijn - Recente politieke standpunten in mei

Nieuw Elan is VOOR bekrachtigen en intrekken noodverordening Hazerswoude-Dorp
Nieuw Elan is VOOR vaststellen strategische thema’s integraal veiligheidsbeleid
Nieuw Elan is VOOR instemmen met zienswijzen gemeenschappelijke regelingen

Extra geld naar ‘de lol’ van de samenleving

Nieuw Elan is blij met de hogere bijdrage aan het evenementenbeleid. In mei maakte wethouder Gerard van As bekend waar een deel van het extra geld naar toe gaat. “Nieuw Elan vindt dat evenementen een samenbindend element vormen in de stad en in de dorpen. Er gaat nu structureel meer geld naar ‘de lol’ van de samenleving. Dat is goed.”

SamenLoop voor Hoop Alphen

Met ons raadslid Petra Hoogenes als initiatiefnemer en teamcaptain deed een groot team van gemeenteraadsleden mee aan de Alphense SamenLoop voor Hoop. Het is de tweehonderdste keer dat een SamenLoop in Nederland wordt gehouden. Nieuw Elan is trots op het bereikte resultaat van deze tweejaarlijkse wandelestafette waarvan de opbrengst naar KWF kankerbestrijding gaat.

Alphen Marketing nulmeting

Een opmerkelijk resultaat uit de Nulmeting Citymarketing is dat de zeven merkwaarden uit het Plan van Aanpak Citymarketing terugkomen in de top 10 associaties.  Als mensen de keuze krijgen uit negentien steekwoorden kiezen zij voor actief, gemoedelijk, initiatiefrijk, betrokken, samenwerken, pragmatisch en volhardend.

De gemeente Alphen aan den Rijn is vooral bekend om Avifauna, Archeon en het Groene Hart. Zowel inwoners, regiogenoten als Randstedelingen noemen dit spontaan als top 3. Onderzoeker Erik Braun vind dat opmerkelijk. Voorzitter van Platform Recreatie en Toerisme, Monique Veldman, is er blij mee: “Dat komt ook uit ons eigen onderzoek.”

Het Alphense stadshart is niet in trek bij inwoners van de buurgemeenten. Alphenaren zelf bezoeken het centrumgebied wel, al houden ook deze cijfers niet over. Wethouder Gerard van As denkt dat de voortdurende werkzaamheden een oorzaak zijn.

Zorg om middensegment huur

Wethouder Gerard van As komt na de zomer met voorstellen om de mindere situatie op  de woningmarkt te verbeteren. Vooral het middensegment – inwoners die net buiten de sociale huur vallen, maar niet kunnen kopen – is hiervan de dupe. Het probleem speelt vooral in Alphen Stad.

Evon is Alphense Maestro

Ons jongste raadslid Evon Zevenbergen is van vele markten thuis. Dat bewees hij door de titel Alphense Maestro 2018 te behalen. Gefeliciteerd Evon!

 

“De gemeenteraadsfractie van Nieuw Elan vormt haar mening over alle voor de gemeente relevante onderwerpen op basis van inhoudelijke kennis van zaken, voortschrijdend inzicht en signalen vanuit de inwoners. Dit betekent dat Nieuw Elan wel uitgangspunten hanteert, maar weinig vooraf vaststaande standpunten heeft.”

Word lid van Nieuw Elan!

  •          Kunt u zich vinden in de politieke standpunten van de fractie?
  •          Past onze manier van politiek bedrijven bij uw idee over ‘echte’ politiek?
  •          Heeft u ideeën en meningen die u graag terug zou zien in de lokale politiek?

Word dan lid van Vereniging Nieuw Elan en praat met de gemeenteraadsfractie mee!
Aanmelden voor Nieuw Elan kan via de website www.nieuwelan.nl/steun-ons
Contact n.a.v. de nieuwsbrief kan via adejeu@alphenaandenrijn.nl

Fotograaf: PR Nieuw Elan / rosoriginal