Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wethouder De Jager reikt certificaten uit aan cursisten

25 september 2018 - 11:52  •  reacties

Wethouder De Jager reikt certificaten uit aan cursisten

Alphen aan den Rijn - In opdracht van de regio Holland Rijnland worden er voor volwassenen gratis cursussen Nederlandse taal, alfabetisering, digitale vaardigheden en rekenen aangeboden. Velen van de cursisten hebben een fulltime baan en willen daarnaast hun taalvaardigheid in het Nederlands verbeteren. De cursisten hebben Nederlandse lessen kunnen volgen op hun eigen niveau, maar ook zijn er cursisten die een cursus alfabetisering of digitale vaardigheden hebben afgerond. 

"Met het leren van de Nederlandse taal wordt het makkelijker om contact te maken voor Nederlandse mensen en mensen uit andere landen", zo vertelde een cursiste aan wethouder De Jager.

"Tijdens de cursus werken de cursisten niet alleen aan hun taalniveau of hun computervaardigheden, maar ook hun zelfvertrouwen neemt toe. Ze leren veel over de Nederlandse maatschappij, zo leren zo ook mogelijkheden zien voor zichzelf. Dat is prachtig om te zien, daar doen we het voor”, vertelt één van de docenten. Een andere docent vult aan: "We zien echt dat de cursussen mensen het zelfvertrouwen en de kennis kunnen geven richting bijvoorbeeld het aanmelden voor vrijwilligerswerk, voor verenigingen of sportclubs, maar ook hoe het kan leiden tot stages en betaalde banen."

Zowel tijdens het taaltraject als aan het einde ervan worden de cursisten gestimuleerd om de taal te gebruiken in de praktijk. Dit kan door het meedoen met activiteiten, die zowel bij Sagènn worden georganiseerd als in de buurthuizen in de regio, het vinden van vrijwilligerswerk, een taalcoach of maatje of indien dit in het bereik ligt het vinden van werk.

Fotograaf: PR Sagènn