Nieuws

« Vorige - Volgende »

Fusiegemeente start met tekort van 8 miljoen

27 maart 2013 - 10:04  •  reacties

Fusiegemeente start met tekort van 8 miljoen

Alphen aan den Rijn - De nieuwe fusiegemeente van Rijnwoude, Alphen aan den Rijn en Boskoop zullen jaarlijks zo'n 8 miljoen tekort komen op de begroting. Door de rijksbezuinigingen op gemeenten en het overhevelen van taken zal de nieuwe gemeente zo'n 6 miljoen minder te besteden hebben.

Daar komt ook nog eens het structurele tekort van ruim anderhalf tot twee miljoen bovenop. Dit tekort ontstaan omdat de afzonderlijke gemeentebegrotingen 'schoon opgeleverd dienen te worden', aldus wethouder Michel du Chatinier.

De fusiegemeente mag niet met kostbare lijken in de kast blijven zitten. Zo blijft Alphen zitten met een tekort van 7,5 ton per jaar op de exploitatie van de twee overdekte zwembaden Aquarijn en De Hoorn. Ook het onderhoud van de bruggen zoals de Julianabrug en Koudekerksebrug kost ieder jaar weer tonnen. 

"Dat betekent wederom dat er een bezuiniging aan staat te komen. Dat is pijnlijk", zegt Du Chatinier in het Algemeen Dagblad. Er wordt de komende maanden dan ook gezocht naar besparingsmogelijkheden.

Fotograaf: Josh Walet