Nieuws

« Vorige - Volgende »

50+ leest voor bij Junis locaties in Bodegraven

11 maart 2014 - 16:53  •  reacties

50+ leest voor bij Junis locaties in Bodegraven

Alphen aan den Rijn -

Het doel van het ‘Project 50+ leest voor’, is door middel van voorlezen het plezier in lezen op latere leeftijd te stimuleren. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die regelmatig worden voorgelezen een grotere kans hebben om later zelf goede lezers te worden. In de informatiemaatschappij van tegenwoordig is goed kunnen lezen van groot belang om mee te kunnen komen. De prestatie van kinderen gaat omhoog als ze vaak lezen. Als kinderen plezier in lezen hebben, zullen ze vanzelf méér gaan lezen.

Het beleid van Junis sluit aan bij het project 50+ leest voor. Kinderen begeleiden in hun taal, sociale, morele, persoonlijke, expressieve en cognitieve ontwikkeling is iets waar de pedagogisch medewerkers binnen de kinderopvang dagelijks mee bezig zijn. Al deze ontwikkelingsgebieden worden aangesproken d.m.v voorlezen. Naast het dagelijks voorlezen in verschillende groepsgrote is het voorlezen van ervaren en gemotiveerde 50+ers een welkome bijdrage.

Wilt u op de hoogte blijven van alle grote en kleine activiteiten, of wilt u inspiratie op doen voor activiteiten met uw kind. Volg ons dan via Twitter @KC_Schatkist

Fotograaf: Josh Walet
Junis Kinderopvang.'
Junis Kinderopvang

Verschillende vormen van professionele opvangvoorzieningen.