Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Appeltje eitje!

11 maart 2014 - 14:57  •  John Kroes  •  reacties

Appeltje eitje!

Alphen aan den Rijn -

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat deze lieden van deze club uit zijn op het vullen van hun eigen zakken door het vragen van hoge eigen bijdragen. Laat u dan ook niet te snel verleiden door ongenuanceerde advertenties en spotjes.

Wat deze hele discussie wel duidelijk maakt, is dat het betalen van erf- of schenkbelasting de gemoederen bezig houdt. Het wordt gezien als de meest onrechtvaardige belasting! Je hebt je hele leven al belasting betaald en een appeltje voor de dorst opgebouwd, of voor je (dorstige) kinderen, maar als je komt te overlijden wordt je nog een keer gepakt! “Tuig is het, daar bij de belastingdienst. Schande, ze moesten het afschaffen die belasting!”

Per jaar komen er enkele mijarden euro’s via de erf- en schenkbelasting in de schatkist terecht. Ik vertel u niks nieuws als ik u zeg, dat de overheid, waar het geld nog makkelijker wordt uitgegeven dan dat het binnen komt, natuurlijk nooit deze belastingen gaat afschaffen. Soms wel dom, maar niet zo dom om de gans met de gouden eieren te slachten. Klagen, ook al doen we het nog zo graag, helpt niet!

In eerdere columns sprak ik over verschillende bedreigingen van uw vermogen, namelijk de eigen (schoon)familie, de AWBZ en nu dus ook de belastingdienst.

Maar ook tegen de belastingdienst kunt u zich beschermen en dat kan soms al op een hele simpele manier. Onlangs las ik over een ondernemerstestament, een AWBZ testament en noem het maar op. Eén goed testament houdt rekening met alles! Het is soms makkelijker dan je denkt.

Wat je er voor moet doen? Stoppen met klagen en zelf actie ondernemen. Ook hier geldt voorkomen is beter dan genezen! De bescherming van uw appeltje is voor ons vaak een eitje!

Meer weten? Maak een afspraak met  Kroes en Partners Notarissen &  Adviseurs, telefoonnummer 0172-521921 of notarissen@kroesenpartners.nl.

Fotograaf: Josh Walet
Kroes en Partners.'
Kroes en Partners

Een goede naam in de regio met veel vaste relaties & klanten.