Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ondertekening convenant 'Versterking Economische positie Centrum'

9 september 2015 - 16:48  •  reacties

Ondertekening convenant Versterking Economische positie Centrum

Alphen aan den Rijn -

Het uitvoerings convenant is tot stand gekomen na het vaststellen van de visie voor het centrum waarna betrokken partijen zoals; centrumondernemers (VOC), vastgoedeigenaren (CVCA), VOA en gemeente  in december een intentie overeenkomst hebben getekend waarin is vastgelegd dat er voor meerderen jaren afspraken worden gemaakt met als doel gezamenlijk de schouders te zetten onder de  toekomst van het stadscentrum.

In het convenant worden zaken als promotie, herinrichting openbare ruimte, wonen boven winkels, parkeren en bereikbaarheid  en alle zaken die van belang zijn om de economisch positie van het centrum te versterken benoemd.

Het belang van het convenant is dat ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente niet meer vrijblijvend en  los van elkaar werken maar gezamenlijk vanuit een visie de schouders onder de ontwikkeling en beheer van het centrum zetten.

Op 9 september is in iFlow feestelijk het convenant 'Versterking Economische Positie Centrum Alphen aan den Rijn' door de partners in de Stichting Centrummanagement Alphen aan den Rijn ondertekend.

Namens de gemeente heeft wethouder Gerard van As het convenant ondertekend samen met de voorzitters van betrokken partijen, Eelco Eskens (VOC) Gerard Gesman (CVCA) Eric Carree (VOA) en de voorzitter van de St. Centrummanagement de heer Gerard van der Klaauw.

 

Fotograaf: Josh Walet
Centrum.'
Centrum

Het centrum van Alphen aan den Rijn..