Nieuws

« Vorige - Volgende »

Advocaat kijkt naar rol van ouders Tristan van der Vlis

16 november 2015 - 13:58  •  reacties

Advocaat kijkt naar rol van ouders Tristan van der Vlis

Alphen aan den Rijn -

Nabestaanden en slachtoffers van het schietdrama in de Ridderhof zijn al jaren aan het procederen tegen de politie. De politie had volgens hen nooit een wapenvergunning af mogen geven aan Van der Vlis vanwege zijn psychische problemen. Dit jaar oordeelde de Haagse rechtbank dat de politie niet aansprakelijk te stellen is voor de schade van de gedupeerden, maar wel fouten heeft gemaakt. De agenten hadden niet kunnen weten dat Van der Vlis deze daad zou plegen.

Korver is door advocaat Orlando Kadir, de Alphense jurist die een deel van de gedupeerden van het schietdrama bij staat, gevraagd om met een strafrechtelijke bril naar de zaak te kijken. Korver onderzoekt of de aansprakelijk gestelden een onrechtmatige daad hebben gepleegd. Ook kijkt hij naar de rol van de politie, hulpverleners en de ouders van Van der Vlis. Volgens Korver kreeg Van der Vlis met de zegen van zijn ouders vijf wapens legaal van de politie, met die wapens is er geschoten in de Ridderhof.

Op dit moment is Korver druk bezig met onderzoek. Hij kan nog niet zeggen hoe groot de kans is dat het tot een strafzaak gaat komen. Hij probeert dit jaar nog een advies uit te brengen aan de nabestaanden en slachtoffers. Of hij bij een eventuele strafzaak gaat helpen kan hij nog niet zeggen. 

Bron: AD

Fotograaf: Josh Walet