Nieuws

« Vorige - Volgende »

Open Kwekerijdag Greenport Boskoop in Nessepolder

19 mei 2016 - 11:12  •  reacties

Open Kwekerijdag Greenport Boskoop in Nessepolder

Alphen aan den Rijn -

Dit jaar is er een keuze uit boomkwekerijbedrijven met snijheesters, een bijzonder boomkwekerijproduct dat in boeketten en bloemstukken worden verwerkt, klimfruit en klimplanten, de teelt van de welbekende Skimmia’s , de mooie vormen van Buxus en alles wat maar met de boomkwekerij te maken heeft.

Ieder jaar is anders
De Open Kwekerijdag Greenport Boskoop wordt jaarlijks in een ander deel van de regio Boskoop gehouden waardoor er ieder jaar toch weer iets anders te zien en te beleven is. Dit jaar is gekozen voor de Nessepolder omdat dit toch wel een hele bijzondere plek is, gelegen tussen Alphen aan den Rijn, Hazerswoude en Boskoop.  Hier vinden we uitgestrekte bedrijven die allemaal op een bijzondere manier met elkaar verbonden zijn.

De dynamiek van de boomkwekerij
De Greenport Boskoop staat bekend om zijn grote diversiteit in boomkwekerijbedrijven. In de regio vindt met grote vakmanschap de productie  van vele bomen, struiken en planten plaats die de hele wereld over gaan. Soms als klein plantje, soms als mooie bloeiende plant, maar ook als grote boom of struik. Hoe dit allemaal gaat en wat er bij komt kijken is tijdens de Open Kwekerijdag te zien in de Nessepolder.

De Open Kwekerijdag is een dagje uit voor jong en oud, voor het hele gezin en geheel gratis toegankelijk. Noteer 18 juni alvast in de agenda.

P. de Korte
Buxuskwekerij P. De Korte bijt als eerste bedrijf de spits af. In de Nessepolder vinden we veel aanplant van Buxus als jonge plantjes, vormen, bollen etc. Bij de Korte zien we naast de Buxus ook nog iets bijzonders: inzaai van Tagetes ofwel Afrikaantjes. Waarom is dit? Dat gaan we uitleggen op zaterdag 18 juni. 

 

Gebr. Van Eijk
Bas en Ronald, twee jonge ondernemers die zich helemaal hebben toegelegd op de teelt van Skimmia: een plant die we allemaal kennen van de bloem en bes in de winter. Mooi geautomatiseerd bedrijf en dat zijn lid zijn van Decorum laat zien dat zij topkwaliteit leveren. Kom zaterdag 18 juni langs en geniet. 

Hoogeveen Plants
Klimplanten, grassen, helleborus en fruit, dat zijn de ingrediënten bij Hoogeveen plants. Deze planten worden verhandeld over de hele wereld met een mooi verkoopconcept. Hier rijdt een speciaal treintje rond om planten te halen voor transport en zien we het hele traject van het verkoop klaar maken van de planten. De locatie aan de De Oude Wijk 28 is één van de locatie waar Hoogeveen Plants teelt en verhandelt. Op zaterdag 18 juni staan onze deuren open. 

Boomkwekerij Dick Blom
Midden in de polder gelegen komen we kleine planten van Pernettya tegen met daartussen grote planten met bes. Waarom is dit? We gaan het u vertellen, want dit staat er niet zo maar, het heeft een functie. Naast Pernettya teelt Dick Blom ook Cytisus/brem en Hydrangea. Hij is leverancier van grote partijen voor tuincentra. Planten worden Ton sur Ton verkocht. Zaterdag 18 juni laten we zien wat dat inhoudt.

  

Snijheesters Moerings
Vader en zoon, Leo en Frank Moerings hebben zich gespecialiseerd in de teelt van snijheesters. Dat de boomkwekerijproducten niet alleen als plant,struik,boom worden verhandeld, maar ook worden verwerkt in boeketten en bloemstukken zien we hier. Waarom hebben zij hiervoor gekozen en hoe werkt deze tak van sport dan? Leo en Frank gaan het zaterdag 18 juni allemaal haarfijn uitleggen en kunnen u mooie verhalen hierover vertellen.

Wat biedt de boomkwekerijsector op zaterdag 18 juni nog meer?
Adviseurs, toeleveranciers, onderwijs, imkers, makelaars, uitzendbureaus, verzekering, banken, veiling, waterschap, Greenport etc etc. alles is nodig om de sector te laten bloeien. Al deze takken van sport zijn op de diverse bedrijven aanwezig. Aangevuld met catering, muziek, spelen voor kinderen, plantendokter en nog veel meer is deze dag te zien en te beleven.

Gratis toegang en gratis parkeren; kortom een mooie dag voor het hele gezin. Kijk op www.openkwekerijdag.nl voor meer informatie.

Fotograaf: Josh Walet