Nieuws

« Vorige - Volgende »

Buurtpunt Ambon: nieuwe publieke ontmoetingsplek

15 februari 2017 - 15:00  •  wonenCentraal  •  reacties

Buurtpunt Ambon: nieuwe publieke ontmoetingsplek

Alphen aan den Rijn - Locatie Ambonstraat is een woonlocatie van de Gemiva-SVG Groep voor veertien mensen met een (licht) verstandelijke handicap. De ontmoetingsruimte waar de bewoners ook samen kunnen eten, is omgebouwd tot een publieke ontmoetingsplek; Buurtpunt Ambon.

Omwonenden zijn van harte welkom, en ook anderen die een leuke activiteit willen organiseren. Er is een semi-professionele keuken aanwezig, dus geschikt voor kookclubs en (thema-)kookworkshops. De mogelijkheden zijn ontelbaar: spelletjes organiseren, samen met vrienden een hobbyclub starten of gewoon een ontmoetingsmiddag organiseren. Je kunt denken aan creatieve en educatieve activiteiten, wijklunches of samen dineren. Voor zowel jongeren als ouderen.

Locatiemanager Sam Domna legt het uit: "Het mooie is dat we deze ruimte kunnen aanbieden, het is er sfeervol en van alle gemakken voorzien. Omwonenden kunnen langskomen en er gebruik van maken. Onze bewoners krijgen zo meer contact met anderen en maken kennis met allerlei verschillende activiteiten. Dat willen we bereiken: mooie ontmoetingen, geheel vrijblijvend."

WonenCentraal
WonenCentraal verhuurt de locatie aan Gemiva-SVG. Rosita Pauëlsen-Fles, manager COG: "Toen Gemiva ons het idee voorlegde, waren we meteen enthousiast. Nu heb je een buurtgerichte plek, waar huurders en anderen kunnen binnenlopen voor een praatje, wat drinken en met elkaar iets samen doen."

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.