Nieuws

« Vorige - Volgende »

Te koop: bijzondere Alphense pandjes om in te wonen

24 juli 2017 - 12:21  •  reacties

Te koop: bijzondere Alphense pandjes om in te wonen

Alphen aan den Rijn - Klik op de foto's om het pand op Funda.nl te bekijken!

Koekebakkersteeg 3
Rijn en Pruisoord, in Alphen aan den Rijn alom bekend als 'Rijnkade 11', is één van de weinige monumenten die Alphen rijk is. Het pand heeft ook nog een tijdje 'Soetlust' geheten, omdat er toen een bakkerij in was gevestigd. De langs het pand lopende Koekebakkersteeg herinnert ons nog aan deze periode.

Julianastraat 2a
De voormalige Alphense stoomvruchtensappenfabriek, een Rijksmonument uit 1898, wordt omgevormd naar appartementen. De fabriek was in 1949 de eerste bottelaar van Coca-Cola in Nederland.

Wilhelminalaan 69
Gemeentelijk monument en voormalige artsenwoning nabij het Alphense centrum. Vanaf de buitenkant zou je het niet zeggen, maar het woonoppervlak bedraagt 310 m2!

 

W.M. Offringalaan 20
Het gebouw was in handen van de voormalige Martha Stichting, oftewel de in 1883 opgerichte 'Vereniging Marthastichting voor Onverzorgde Kinderen'. Het meisjes- en moederhuis werd bij een renovatie in 1930 omgedoopt tot het Koningin Emma Meisjeshuis. 

 

Julianastraat 2
Het gemeentelijk monument het Schoutenhuis waarin het appartement gesitueerd is wordt aangemerkt als het oudste gebouw van Alphen aan den Rijn. Het overgrote deel is ontstaan omstreeks 1640. De naam heeft het gebouw te danken aan de eerste bewoners die de functie van schout uitoefende.

Kortsteekterweg 2
De Dikke Molen werd gebouwd in 1674 en werkt nog, maar is tegenwoordig buiten bedrijf.

Prins Hendrikstraat 122
Direct aan de Oude Rijn gelegen, tegenover het Park Rijnstroom bevindt zich het oude kaaspakhuis uit 1900. Het rijksmonument is in 1995 gerenoveerd en er zijn een drietal appartementen in gerealiseerd.

Paradijslaan 9K
In het pand aan de Paradijslaan was vroeger de Bonifaciusschool gevestigd. In het historische gebouw worden momenteel veertien appartementen gebouwd.

Oudshoornseweg 176
Villa Nuova werd in 1868 gebouwd -op de plaats van het in 1865 afgebroken buitenhuis Buitenzorg- in opdracht van Johannes Piek, directeur van de houtzagerijen aan de Heimanswetering. 

Burgemeester Visserpark 16
Vrijstaand landhuis, gebouwd in 1940, in het Burgemeester Visserpark in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: woning