Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ladies Night in Archeon was druk en supergezellig

9 maart 2018 - 15:31  •  reacties

Ladies Night in Archeon was druk en supergezellig

Alphen aan den Rijn - De vrouwen die de Ladies Night op 8 maart bezochten waren daadwerkelijk vogels van velerlei pluimage. Oudere dames, jonge meiden, moeders en dochters. Het liep allemaal door elkaar. Was het eerst een klein beetje de kat uit de boom kijken, binnen een halfuur waren de meeste workshops vol, werd bij een aantal tafels voorlichting gegeven en was iedereen voorzien van een gratis drankje. In de loop van de avond werd de 'chippendale' op het bed van Passie voor Slapen zo populair dat hij bij het slotnummer van Toine Kremer alle dames achter zich aan kreeg voor een polonaise door de Herberg.

Meer vrouwen in de politiek
"Onze missie is geslaagd, want een heleboel vrouwen kennen ons nu", melden een tevreden Hoogenes en Goddrie. "Wij willen meer vrouwen in de politiek, dat is ook onze link met Internationale Vrouwendag. Wij willen graag samenwerken in dezelfde fractie, daarom staan we allebei op de kieslijst voor Nieuw Elan. Maar, we worden alleen gekozen als mensen ook een ‘gezicht bij een naam’ hebben. Daarnaast is ons doel ook gewoon hetzelfde doel als van Internationale Vrouwendag: meer gelijkheid en gelijkwaardigheid voor vrouwen."

Geweldige sfeer
Behalve de leuke en mooi presentaties werden veel workshops gegeven en er was een aantal verkoopstands met echte ‘vrouwendingen’ aanwezig in de Herberg van Archeon. Ook de standhouders hebben allemaal een wereldavond gehad. "Er was een geweldige sfeer en ik heb het hartstikke leuk gehad", aldus Emma-Bo van Vliet van Inge Beenmode.  "Als je weer zoiets organiseert, kom ik weer", riep Marjan Wolvers van Jouw Voetencoach spontaan. "We hebben een paar interessante reacties gehad waar we ook echt iets mee kunnen", vertelde Jeoffrey Bloemen van CAS die aan de vrouwen de vraag voorlegde waar in de stad Alphen de veilige en onveilige plekken op de fiets- en wandelroutes zijn.

Altijd spannend
Archeon had de Herberg belangeloos ter beschikking gesteld. Directeur Monique Veldman was van plan om alleen maar even te komen kijken, maar ook zij werd gegrepen door de sfeer en ze bleef tot het eind. "Ik vind het een ontzettend leuk feest. Het is van te voren voor de organisatie toch een beetje spannend of vrouwen hier echt naar toe komen. Dat is nu wel duidelijk, het atrium is helemaal vol!"

Fotograaf: Lisenka l'Ami