Nieuws

« Vorige - Volgende »

Liefde in de lucht bij valentijnsdiner Oudshoorn

15 februari 2019 - 11:02  •  reacties

Liefde in de lucht bij valentijnsdiner Oudshoorn

Alphen aan den Rijn - Het was een geslaagde avond, vertelt Chris de Leeuw die in de organisatie zit. "Het was weer ontzettend leuk. Om al die verliefde ouderen bij elkaar te zien is geweldig! Alles was goed georganiseerd en de zaal zag er prachtig uit. De bewoners gaven alleen maar lof over het eten en de sfeer. Wat natuurlijk ook erg bijzonder was, is dat het diner werd geopend en bijgewoond door Directeur-generaal Langdurige Zorg C. van der Burg.", vertelt Chris. Hij haalde nog even het veelbesproken onderwerp initimiteit in verzorgingshuizen aan, een onderwerp waar verzorgingshuis Oudshoorn veel aandacht aan besteed. 

De avond was gevuld met een heerlijk diner verzorgd door 'bij Hen' en muziek wat werd verzorgd door een zangeres en pianist. De avond staat vooral in het teken van de partners van de dementerende bewoners. Zij krijgen tijdens de avond de extra aandacht die zij verdienen en worden volledig ontzorgd, zodat zij even kunnen genieten van en met hun geliefde. Wij vroegen de organisatie of er volgend jaar weer een diner zal worden georganiseerd. "Daar hoeven we nog geen vijf minuten overna te denken, natuurlijk komt er volgend jaar weer een diner. Het is fijn om te zien dat de mensen er zo van genieten, en wij ook!", aldus Chris van RT84.

Er was ook een hoop aandacht vanuit andere organisatie's. Zij kwamen kijken hoe de avond is verlopen omdat zij ook interesse hebben om volgend jaar zoiets op te pakken. De organisatie van RT84 houdt het echter bij verzorgingshuis Oudshoorn, zodat zij zich daar volledig op kunnen focussen. De Ronde Tafel is een wereldwijd netwerk met 200 serviceclubs in Nederland, RT84 gaat wel binnen de grote organisatie kijken of zij andere serviceclubs enthousiast kunnen krijgen om elders dit soort initiatieven op te pakken.

De organisatie is ontzettend blij met alle sponsoren, zonder hen was de avond nooit zo bijzonder geworden. De vele sponsoren bieden mogelijkheden die anders niet mogelijk zijn. De 40 stellen hebben mede door hun hulp kunnen genieten van elkaar en het heerlijke eten. De organisatie dankt Mond & Welzijn, Café De Heul, Jij Mondzorg, WikiWork, Rabobank, Miwo, La Gro Geelkerken Advocaten, NDW, Zorgtalent, Buntsma Autoschade, Jansendejong en PM Project Meubilair en de vele anonieme sponsoren die zowel privé als zakelijk de organistie een warm hart toedragen.

In 2017 begon de serviceclub met dit initiatief om met name de partners van de bewoners een mooie dag te bezorgen. Op de dag van de liefde wil de RT84 op deze manier de geliefden op een laagdrempelige manier bij elkaar brengen en in het zonnetje zetten. 

 

Fotograaf: Josh Walet
Verpleeghuis Oudshoorn.'
Verpleeghuis Oudshoorn

Verpleeghuis voor ouderen.