Nieuws

« Vorige - Volgende »

JACOB G. DEFINITIEF VRIJGESPROKEN MOORD TAMARA

13 maart 2012 - 12:38  •  reacties

JACOB G. DEFINITIEF VRIJGESPROKEN MOORD TAMARA

Alphen aan den Rijn -

Nadat Tamara's ex-oom, die hoofdverdachte is, in 2008 al werd vrijgesproken voor de moord op de 28-jarige Alphense, kwam het gerechtshof twee jaar later tot hetzelfde oordeel.

Het Openbaar Ministerie was het daar niet mee eens, ging in cassatie, maar werd dinsdagmiddag in Den Haag ook door de Hoge Raad niet in het gelijk gesteld. Eind december adviseerde de procureur-generaal (zeg prokureur-generaal) om het proces over te doen. Het gerechtshof in Den Haag heeft volgens de P.G. onvoldoende aandacht geschonken aan de onderzoeksresultaten van het NFI, die onderzoek deed naar Tamara's aangetroffen DNA. De Hoge Raad gaat daar niet in mee.

Op 12 juli 2006 werd Tamara Wolvers dood aangetroffen in haar ouderlijk huis aan de Maasstraat in Alphen. Tamara was gekleed in een badjas en om haar hoofd was een plastic tas gesnoerd. Uit sectie bleek dat de Alphense als gevolg van verstikking om het leven was gekomen. Ook was ze meerdere malen met een mes gestoken. De zaak zit door de uitspraak van de Hoge Raad muurvast en het ziet er naar uit dat de moord nooit opgelost gaat worden; tot groot verdriet van de nabestaanden. De advocaat van Jacob G., Sixten Jansen, heeft nog geen reactie gegeven.

Lees hier meer over de procedure bij de rechtbank, het hof en de Hoge Raad

Fotograaf: Josh Walet