Politiek

« Vorige - Volgende »

Wil Verschuur definitief veroordeeld voor belediging

18 mei 2017 - 09:08  •  reacties

Wil Verschuur definitief veroordeeld voor belediging

Alphen aan den Rijn - In 2014 ontstond er tijdens een politieke vergadering een ruzie tussen Verschuur en Heijkoop. Verschuur heeft haar collega-raadslid tijdens de escaltie uitgescholden. Volgens Heijkoop zou ze gezegd hebben: "Ik kan je wel vermoorden, ik ga je vermoorden, ik ga weg anders vermoord ik je, ik doe je wat aan klerewijf." Verschuur zei tijdens de rechtszaak dat ze Heijkoop alleen een 'gemeen leugenachtig rotwijf' heeft genoemd, maar dat dat niet netjes was.

De rechtbank veroordeelde Verschuur tot het betalen van 150 euro boete vanwege belediging. Ze werd vrijgesproken van bedreiging. Verschuur was het niet eens met de veroordeling en ging in hoger beroep. Echter werd ze hier ook veroordeeld, waardoor het Alphense raadslid besloot een cassatieverzoek in te dienen bij de Hoge Raad.

De Hoge Raad kijkt of er tijdens het proces in hoger beroep fouten zijn gemaakt door het gerechtshof of dat er dingen over het hoofd zijn gezien. Omdat de conclusie van de Hoge Raad luidt dat dit niet het geval was, is Verschuur definitief veroordeeld.

Fotograaf: Eveline Verhoeve