Nieuws

« Vorige - Volgende »

Het was een druk weekend voor de Alphense politie

28 augustus 2017 - 11:39  •  reacties

Het was een druk weekend voor de Alphense politie

Alphen aan den Rijn - Schietpartij woonwagenkampOp zaterdagavond raakten 2 mannen uit Alphen (41 en 22 jaar) gewond nadat zij door een andere man waren neergeschoten. De vermoedelijke dader is nog altijd voortvluchtig. Direct na het incident is flink opgeschaald met eenheden vanuit de eenheid Den Haag. Met assistentie van leden van de hondenbrigade, parate peloton van de ME, de politiehelikopter, collega’s van omliggende teams en generieke en forensische opsporing is onderzoek gedaan op verschillende plaats delicten. Ook zijn er doorzoekingen gedaan. Het onderzoek is in handen van de recherche in Gouda.

Ruzie in Boskoop
In de nacht van zaterdag op zondag is er een incident in Boskoop gemeld. Dit betrof een ruzie tussen verschillende jongeren. Hierbij zou mogelijk ook vuurwapen zijn gezien en een schot zijn gelost. De betrokkenen zijn niet echt meewerkend en willen eigenlijk geen duidelijke verklaringen afleggen. Zaak is ook in onderzoek bij de recherche. Deze zaak heeft niets met bovengenoemd Incident te maken.

Auto in pizzeria
Op vrijdagmiddag werd de Van Nesstraat opgeschrikt omdat een vrouw met haar auto achteruit de pizzeria binnenreed. In plaats van remmen gaf zij gas en raakte zo de macht over het stuur kwijt en eindigde tegen de voorgevel van de pizzeria. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Diefstal Gouwestraat
In de nacht van zondag op maandag werd een 46-jarige man uit Zutphen aangehouden in verband met een poging tot diefstal in de Gouwestraat in Alphen aan den Rijn. Met een andere man was geprobeerd via de waterzijde bij een woning in te breken of goederen weg te nemen uit de tuin. De boot van de verdachten is bij de Vredebest aangetroffen en na een zoekslag werd een verdachte aangehouden. Hij zit nog vast in Gouda.

Evenementen
De twee grote evenementen, Holy Green en Hendricks Bierfeest, hebben niet tot grote incidenten geleid. In de omgeving van het centrum van Alphen zijn wel wat opstootjes geweest tussen feestgangers maar die konden in de kiem gesmoord worden. Kennelijk hebben sommige mensen toch moeite om gewoon gezellig te feesten.

134 incidenten
Er zijn in totaal 134 meldingen/inzetten gedaan, waarbij door de hectiek van de eerdere incidenten in een aantal gevallen is gekozen om geen inzet te plegen.
Door het mooie weer was er wel een flink aantal geluidsoverlastmeldingen door de hele gemeente heen. Met alle anderen meldingen was het gewoon een druk weekend waarbij iedereen, ook van buiten het team, maximaal is ingezet.

Bron: facebook politie Alphen aan den Rijn

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Tags: politie