« Vorige - Volgende »

Alphense Boys zijn verzekerd van nacompetitie

9 mei 2016 - 08:08  •  Gerard Haverkamp  •  reacties

Alphen aan den Rijn -

Door het verlies van Fortuna Wormerveer zal Alphense Boys op de derde plaats van de Eerste Klasse A eindigen en die levert de vervangende periodetitel op van de aanstaande kampioen. Volgende week maandag pas, Tweede Pinksterdag, in de laatste speelronde van dit seizoen, valt de beslissing over het kampioenschap. Purmersteijn is de favoriet, maar na deze 8-ste mei, waarop PSV toch ook verrassend de landskampioen werd, mag Hoogland voorlopig ook nog in een goede afloop geloven.

Alphense Boys leek een lastige middag tegemoet te gaan, omdat AFC Quick 1890 voor zijn laatste kansen vecht en nog de mogelijkheid heeft rechtstreekse degradatie te ontlopen. De thuisclub streed inderdaad voor wat ze waard was. En tegen de Boys weet je het dan nooit, want de roodwitten lieten dit seizoen nogal wat punten aan de laagvliegers in 1A. Zoals in de thuiswedstrijd tegen Quick 1890, die in 1-1 eindigde.

Maar op deze zonovergoten  middag  speelde de ploeg van trainer Aad van den Berg, zoals iedereen het graag ziet. Op het kunstgras ging de bal in hoog tempo rond en was iedereen ‘scherp’. “Als wij een procent onder ons normale niveau blijven, zijn we kwetsbaar. Spelen we een procentje meer, dan doen we voor geen enkele ploeg onder”, aldus de oefenmeester. En dan is Alphense Boys ook gewoon veel te sterk voor een staartploeg. Alle kansen die vóór rust te noteren waren, waren voor de Boys.

Het was tot de 20-ste minuut wachten op de eerste treffer en die kwam op naam van Lars van der Plank. Thom Nouwens verraste de verdediging van de thuisploeg met een snel genomen vrije trap – een passje op Van der Plank die zichzelf vervolgens binnen de zestienmeter vrijspeelde en droog uithaalde: 0-1. Tien minuten later volgde de 0-2 van Kevin Cameron, waarvoor de spits Arjan Ouwendijk mocht bedanken. Na andermaal een vrije trap van aanvoerder Nouwens  won hij een persoonlijk duel van zijn verdediger en legde de bal vervolgens panklaar voor Cameron. Die kon de 0-2 zo binnentikken.

De noodzakelijke wissel van Raychelo Fecunda (geblesseerd) leidde daarna even tot wat omzettingen in de verdediging en in die fase mocht Ramon de Bruin uit de tweede lijn aanleggen voor de 1-2. Een geweldig schot was het niet, maar omdat de bal onderweg van richting werd veranderd, was de van een blessure teruggekeerde keeper Menno de Jong kansloos. Op slag van rust leidde De Jong met een verre uittrap de 1-3 in. Cameron nam de bal aan, glipte door de verdediging en scoorde zijn tweede treffer van de middag.

Dat moment en die marge maakten dat de Boys in het kwartier na rust níet scherp was, wat de thuisploeg ineens enkele riante kansen opleverde. Maar scoren lukte niet. Alphense Boys pakte de draad op en deelde in de 77-ste minuut de genadeklap uit. De eerste actie van invaller A-junior Dario Lovecchio was dat hij zijn bewaker omspeelde en ook nu kreeg Kevin Cameron de bal weer op een presenteerblaadje aangeleverd: 1-4. Met zijn elfde competitiegoal nam hij de eerste plek in het topscorersklassement van de club over van Patrick Krop, die twee wedstrijden schorsing uitzit en pas in de nacompetitie weer mee mag doen.

Cameron zou in de slotfase ook nog zelf met enkele acties dreigend worden, nadat Safa Agyazi met een fraaie lob tussendoor de achterstand had weten te halveren (2-4). Eerst mikte hij met een omhaal over, toen met een lob voorlangs en Cameron eindigde met een schot op de vuisten van de Quick-keeper.

De zege, gecombineerd met het verlies van Fortuna Wormerveer, betekende dat Alphense Boys zich definitief plaatste voor de nacompetitie. Wie de tegenstanders worden is nog niet bekend, wel dat het ‘toetje’ op donderdag 19 mei begint. Alphense Boys sluit de competitie op Tweede Pinksterdag formeel af met een thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde De Foresters.

Topscorers
Kevin Cameron 11, Patrick Krop 10, Joey Mantjes 6, Thom Nouwens 5, Arjan Ouwendijk 3, Sjors Lankhaar 2, Lars van der Plank 2, Maurice Kerkhof 2, Erwin Nuytinck 2, Yusuf Sarica 2, Milan van Schaijik 1, Milan Stiphout 1, Bilal el Yacoubi 1, eigen doelpunt 1 (assist Dario Lovecchio).

Bekijk al het Alphense voetbalnieuws op de Alphens.nl voetbalpagina!

Fotograaf: Josh Walet