Nieuws

« Vorige - Volgende »

Softbal Heren van Alphians geven titel niet meer weg

12 september 2016 - 11:26  •  reacties

Softbal Heren van Alphians geven titel niet meer weg

Alphen aan den Rijn - "Het was een bijzonder emotioneel moment nadat pas na een kwartier na de wedstrijd bleek dat we kampioen waren", vertelt Maurice Rebel. Kauwend op een duidelijk te hete bitterbal vertelt hij enthousiast verder. "We hebben de gelegenheid weer op het allerhoogste niveau te gaan spelen in de Nederlandse competitie." Thijs Bakker vult aan: "Vandaag moest ik werpen door afwezigheid van onze eerste pitcher Ron Agterberg, zonder hem hadden we het dit seizoen nooit zover geschopt."

De Softbal Heren moesten het opnemen tegen de nummer twee van de competitie maar Alphians bleek, wederom, mede dankzij een grandslam homerun van Niels Burger en een homerun van Henk-Jan van Keulen met één man op de honken een flinke maat te groot. De einduitslag werd 17-10.

Of de heren ook werkelijk volgend jaar op het hoogste niveau gaan spelen hangt af van een aantal factoren. "We maken in elk geval eerst dit seizoen af met hetzelfde plezier in het spelletje als we altijd hebben",  schreeuwt Jorrit van de Streek nog even na terwijl de volgende schaal met bitterballen door hem wordt aangeleverd.

Foto: het kampioenschap wordt uitbundig gevierd, mét bier en bitterballen

Fotograaf: Josh Walet
BSC Alphians.'
BSC Alphians

Gelegen op een geheel nieuwe locatie met een mooi nieuw clubhuis.