Nieuws

« Vorige - Volgende »

Korfbalvereniging Tempo kampioen in de hoofdklasse

13 maart 2019 - 16:38  •  reacties

Korfbalvereniging Tempo kampioen in de hoofdklasse

Alphen aan den Rijn - DSC, uit Eindhoven zou bij winst deelnemen aan de play offs ten koste van Tempo. De belangen waren daarmee voor beide ploegen groot. In het begin van de kampioenwedstrijd had DSC het overwicht. Mede dankzij diverse overtredingen aan Tempo zijde, komt DSC op een voorsprong van twee doelpunten. Op slag van rust heeft Tempo enkele wijzigingen in de tactiek doorgevoerd, waardoor het verschil tot 1 wordt teruggebracht, 12 – 13 in het voordeel van DSC.

Direct na rust vergroot DSC de voorsprong tot 12 – 16. Tempo wordt wakker geschud. Door in de verdediging als collectief de druk te verhogen, krijgt DSC in deze periode minder kansen.
Aan de hand van de veelvuldige scorende Tom Steenbeek, Edwin van der Weijden, Jelle Steenbeek en aan dameszijde, Elma Schreuder, wordt het gat direct gedicht. Tempo neemt het initiatief over.

Er volgt een spannende slotfase. Tempo blijft aan de goede kant van de score, maar DSC maakt steeds gelijk. Uiteindelijk maakt Jelle Steenbeek 1 minuut voor tijd de winnende treffer: 24 – 23.

Met deze uitslag is Tempo Kampioen in de hoofdklasse A. Dit kampioenschap geeft recht op deelname aan de kruisfinales voor promotie naar de korfbal league.

De korfbal league is het hoogste nationale niveau korfbal in Nederland. Eerder, in 2012 mocht de vereniging ook een gooi doen naar promotie. Destijds was LDODK in een “best of three” serie te sterk.

De route naar promotie bestaat uit verschillende stappen:
1. Winnen van de best of three serie tegen Amsterdamse nummer 2 van de hoofdklasse B, AW.DTV
2. Winnen van de hoofdklasse finale tegen de winnaar van de andere kruisfinale die gespeeld wordt tussen KV Wageningen uit Wageningen en Groen Geel uit Wormer.

Mocht Tempo de kruisfinale reeks winnend afsluiten, maar de hoofdklasse finale verliezen, dan is er nog een tweede promotiemogelijkheid. Hiervoor wordt wederom een best of three serie gespeeld, ditmaal tegen de nummer 9 van de korfbal league. Informatie over deze reeks wordt ter zijne tijd verstrekt.

 

Fotograaf: joostvansteen.nl