Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tijn Middeldorp vierde op circuit Zolder, België

23 oktober 2017 - 09:26  •  Redactie INTO business  •  reacties

Tijn Middeldorp vierde op circuit Zolder, België

Alphen aan den Rijn - Tijdens de zesde en tevens laatste racedag voor de Peugeot 206 GTI Cup werd er geracet op circuit Zolder in België. Circuit Zolder is een zeer bochtig circuit met zeer weinig mogelijkheden om in te halen, het was dus zeer belangrijk om bij de kwalificatie goed vooraan te staan.

Tijn: "Mijn auto was prima in orde en ik had er echt zin in om op dit voor mij totaal nieuwe circuit te gaan racen. Echter, tijdens de kwalificatie werd ik in de derde ronde bruut van de baan getikt. Ik stond in de grindbak en kon zodoende mijn trainingstijd niet meer verbeteren, dat was echt enorm balen en ik moest dus vanaf de elfde positie starten. Een schrale troost was dat diegene die mij eraf had gerost bestraft werd en naar achteren werd gezet."

Tijn Middeldorp vervolgt: "Beide races gingen best lekker en de snelheid was goed maar inhalen op dit circuit is echt heel moeilijk. Ik wist toch nog wat mensen in te halen en eindigde in de eerste, door een zware crash ingekorte race als negende en de tweede race finishte ik als zesde. Voor het Rookie klassement betekende dit een vierde plaats in het dag klassement."

Tijn: "Het is jammer dat het deze laatste racedag wat tegen zat maar overall gezien ben ik echt blij met de resultaten en de snelheid in mijn eerste raceseizoen. Het jaar begon natuurlijk met een zware crash waardoor ik direct twee nulresultaten scoorde en het helemaal niet zeker was of ik de rest van het seizoen wel zou kunnen rijden. Door hulp van mijn sponsoren en mijn preparateur René Cardol is het toen gelukkig allemaal nog goed gekomen."

Tijn besluit: "Natuurlijk hoop ik in 2018 wederom aan de start te staan en wil dan echt voor een top drie klassering in het algemeen klassement gaan."

Fotograaf: Josh Walet