Nieuws

« Vorige - Volgende »

Geen kampioenschap voor coureur Tijn Middeldorp

14 november 2018 - 11:28  •  reacties

Geen kampioenschap voor coureur Tijn Middeldorp

Alphen aan den Rijn - Dit betekende een uitvalbeurt in de eerste race en respectievelijk een 6e en een 3e klassering in race twee en drie.

"Jammer dat het zo is gelopen op de laatste racedag", aldus Middeldorp. "Het kampioenschap had ik al uit mijn hoofd gezet maar ik had hier graag de races willen winnen. Ik was veruit de snelste tijdens de vrije training en de kwalificatie en het was ongehoord hoe Alexander Japin mij in de eerste race van de baan ramde en ik dus uitviel. De tweede race vanaf de 30e positie terugvechten naar de 6e plaats was wel heel gaaf en ik reed bovendien de snelste ronde in de race."

"Terugkijkend op mijn tweede seizoen in de autosport mag ik zeker niet ontevreden zijn, de tweede helft van het seizoen was ik absoluut de snelste van het veld. Ik heb vooral in tactisch opzicht veel bijgeleerd van mijn vader, die natuurlijk al zijn hele leven racet en het perfect kan uitleggen", stelt Middeldorp.

Volgend seizoen wil Middeldorp de overstap maken naar de Ford Fiësta Cup. "In deze cup rijden allemaal jonge talenten en er wordt zeer fel gestreden. De races worden tijdens grote evenementen verreden (o.a. Jumbo Racedagen op Zandvoort) en ook allemaal op RTL 7 uitgezonden, zeer interessant voor sponsoren dus. Ik hoop dat ik het budget bij elkaar krijg om volgend seizoen in deze hoog aangeschreven raceklasse te kunnen starten!"

Eindstand kampioenschap
1. Dirk Warmerdam 916
2. Alexander Japin 908
3. Tijn Middeldorp 872

Op de foto: Tijn en Oscar Middeldorp

Fotograaf: PR Tijn Middeldorp