Nieuws

« Vorige - Volgende »

Droomstart voor Tijn Middeldorp: dubbeloverwinning op Circuit Zandvoort

3 april 2018 - 14:11  •  INTO business  •  reacties

Droomstart voor Tijn Middeldorp: dubbeloverwinning op Circuit Zandvoort

Alphen aan den Rijn - "Dit is echt geweldig, een droomstart van het seizoen! Ik heb de hele winter hard getraind en had naar mijn eerste seizoen de lat wel een stuk hoger gelegd maar dit had ik niet verwacht", zegt Tijn een beetje beduusd direct na de tweede race.

De openingsraces van het tweede seizoen van de Peugeot 206 GTI Cup trokken wederom veel deelnemers, maar liefst achtenveertig deelnemers stonden er aan de start. Voor Tijn Middeldorp is dit zijn tweede seizoen in de autosport en ook het tweede seizoen in deze raceklasse. Zijn eerste seizoen verliep wisselvallig: vaak zeer snel maar niet altijd de gewenste resultaten. Tijn: "Gedurende winter hebben we ons goed voorbereid op de eerste races en dat heeft zich uitbetaald. De auto was door tuner René Cardol perfect geprepareerd, met behulp van een paar nieuwe sponsors is het budget rond en zelf heb ik veel getraind om scherp, snel maar ook geduldig te zijn."

De kwalificatie was zondag vroeg in de ochtend en het circuit was zeer nat. Tijn had zijn auto perfect onder controle en pakte met ruime voorsprong de poleposition. De start van de eerste race was goed maar niet perfect: "Ik had iets teveel wheelspin waardoor de man die vanaf de tweede plaats vertrok, Edwin Ibrink, naast mij kon komen. Ik kon de eerste plaats gelukkig vasthouden en heb deze ook niet meer afgestaan. De baan was zeer glad en ik gleed een paar keer dwars over de baan, eventjes schrikken maar wel spectaculair!" zegt Tijn lachend en vervolgt: "Door deze overwinning ging ik vol vertrouwen de tweede race in. Mijn start was beter dan in de eerste race maar ik had wel direct de ervaren Alexander Japin op m’n achterbumper zitten. We hebben een mooie strijd met elkaar geleverd en Alexander kwam mij even voorbij toen wij een paar achterblijvers moesten passeren. Ik pakte hem twee bochten later direct weer terug, een heerlijk gevoel was dat."

De volgende races zijn op 22 mei op het TT circuit van Assen. Tijn besluit: "Natuurlijk hoop ik daar wederom een topresultaat neer te zetten, vorig jaar reed ik daar één van mijn beste races van het seizoen."

Fotograaf: Alphens.nl