Nieuws

« Vorige - Volgende »

Opnieuw hoog genoteerde tegenstander voor ARC

18 december 2017 - 15:17  •  Theo van Egmond  •  reacties

Opnieuw hoog genoteerde tegenstander voor ARC

Alphen aan den Rijn - Terwijl de gemeente de grasvelden in Alphen allemaal al in een eerder stadium had afgekeurd om op te voetballen ging een aantal echte ARC-supporters n de slag om het veld toch bespeelbaar ziet te krijgen. Iedereen, inclusief trainer Mark Evers, wilde immers niet dat zo’n belangrijke wedstrijd op het sfeerloze kunstgrasveld gespeeld zou moeten worden. De mannen slaagden in hun opzet, wisten de gemeentelijke keurders mee te krijgen, en zodoende kon even over half drie toch afgetrapt worden op het hoofdveld.

Het ging een klein half uur gelijk op op het zware veld, maar toen viel opeens de 1-0. Stefan den Horder kopte een indraaiende voorzet van Luuk Samsom fraai binnen. Het werd zelfs in de eerste helft nog 2-0 ook en opnieuw was Den Horder erbij betrokken. Daan van Leeuwen mocht een sterke individuele actie van zijn zwoegende ploegmaat succesvol afronden. Dat zou wel eens een heel pittige tweede helft kunnen worden vermoedden de driehonderd na een fikse hagelbui kou kleumende toeschouwers. De bezoekers hadden immers in het eerste speelpart al aangetoond stevige overtredingen niet te schuwen. Het zou geheel anders verlopen.

ARC was oppermachtig en liet XerxesDZB helemaal niet meer aan voetballen toekomen. Trainer Joop Hiele werd er helemaal wanhopig van en wisselde na een kwartier drie man tegelijk. Hij had dat drietal ook gewoon aan de elf kunnen toevoegen, want de Racing was deze middag helemaal nergens van onder de indruk. Door doelpunten van Huib Oversloot en Stefan den Horder werd het uiteindelijk zeer overtuigend 4-0 en met die uitslag kwamen de blauwwitten erg goed weg, ze waren drie kwartier lang vernederd.

Door ARC, de club die vorig seizoen bijna de tweede klasse was ingedonderd. Zo voetballend als zaterdag echter, in de laatste competitiewedstrijd van 2017, is geen enkele ploeg tegen deze hechte groep opgewassen.

Fotograaf: Alphens.nl