Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphia mag nog hopen

7 juni 2018 - 15:25  •  reacties

Alphia mag nog hopen

Alphen aan den Rijn - Alphia daarentegen mag nog hopen op promotie naar de derde klasse. In Koudekerk werd de club met die naam, derdeklasser toch, kansloos gelaten: 0-2. Zaterdag komt Siveo’60 uit Zegveld op bezoek dat Oegstgeest na het nemen van strafschoppen elimineerde. Siveo’60 is een ploeg in vorm. De derde periodetitel werd veroverd en in die laatste serie van negen wedstrijden verloor de ploeg slechts eenmaal. Het totaal aantal punten in de competitie bedroeg vierenvijftig en dat bleek goed voor een derde plaats in 4C. Siveo’60 incasseerde in die klasse de minste tegengoals van allemaal, achtentwintig slechts. Maar liefst drieёntwintig daarvan vielen in uitwedstrijden. Van alle uitduels gingen er vijf verloren.

Wellicht liggen daar mogelijkheden voor Alphia dat in 4A als vierde eindigde en daardoor periodetitel drie in bezit kreeg. Alphia verloor in de reguliere competitie zes keer, behaalde vierenveertig punten en scoorde zevenenzestig keer. Siveo’60 deed dat drieёnzestig keer, maar speelde in de twee clubs meer tellenede vierde klasse C vier wedstrijden meer. Onlangs speelde deze tegenstander in Aarlanderveen de toenmalige titelkandidaat met 5-2 kapot.

Als Alphia zo speelt als afgelopen zaterdag tegen Koudekerk stapt het team van Angelo Leverock en Joop Lankhaar zomaar de finaleronde in. En dat wordt dan een duel, opnieuw op het eigen kunstgras, tegen de winnaar van het duel tussen LSVV’70 en SEV.    

Fotograaf: Alphens.nl
VV Alphia.'
VV Alphia

Koninklijke voetbalvereniging sinds 1951.